≫ 

Pomor ribe u reci Skrapež: Otrovane mrene i klenovi u vodotoku prvo kod Kosjerića, pa i kod Požege

Do uginuća ribe može da dovede i nizak vodostaj prouzrokovan izuzetno visokim temepraturama poslednjih dana u Srbiji

  • 1

U vodotoku reke Skrapež kod Požege došlo je pomora velike količine ribe. Mrtvo pluta na stotine primeraka, a najviše su u pitanju mrene i klenovi. Ljubitelji ove reke i ribolovci odmah su o ovom slučaju obavestili nadležne, kako bi se utvrdio tačan uzrok trovanja ribe.

- Slična situacija se pre nekoliko dana dogodila na istoj reci, ali kod Kosjerića. Tada smo saznali da je odrđena materija ispuštena u vodu i da je to prouzrokovalo trovanje. Rekli su nam da je to ta riba koja je sada uočena kod Požege, ali to je nemoguće. Došlo je do novog trovanja - izjavio je za RINU Živojin Karajičić bivši predsednik Udruženja ribolovaca Skrapež.

On navodi da do uginuća ribe može da dovede i nizak vodostaj prouzrokovan izuzetno visokim temepraturama poslednjih dana u Srbiji.

- Ribe ostanu bez kiseonika i uginu, mada ono što je najveća opasnost za naš riblji fond jeste što ljudi zaista ne vode računa o tome šta ispuštaju u reku, a to niko ne sankcioniše. Biljni i životinjski svet zbog toga je u velikoj opasnosti. Nekada je u Skrapežu bilo mnogo više ribe, a danas se može reći da uporni ribolovci pecaju uzalud - rekao je Karajičić.

Video: Zbogom druže: Kako se plemenit gest pretvorio u horor priču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mima

    2. jul 2021 | 15:37

    Covek polako unistava reke, sume zivotinje a na kraju sebe, sam na svetu ne moze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA