Nesvakidašnji gest zaječarskog penzionera: Donirao 10.000 evra lokalnom Crvenom krstu

- Žena mi je preminula pre tri godine, deca su u inostranstvu, ostao sam sam sa psom, sa kojim često odlazim na Kraljevicu. Zbog korone nisam mogao da putujem, a obišao sam pola sveta, nije mi toliko više to ni potrebno, a sada nije ni poželjno da se putuje, pa sam ovde u Zaječaru - kaže Milorad Jagodić

  • 1
Milorad Jagodić donirao dostavno vozilo zaječarskom Crvenom krstu Foto: radiomagnum.rs

Milorad Jagodić, rodom iz Slavonije, koji se pre više od dve decenije doselio na istok Srbije, donirao je zaječarskom Crvenom krstu 10.000 evra za kupovinu dostavnog vozila kojim će se prevoziti pomoć do najugroženijih Zaječaraca. Odluku je, kaže, doneo za dva dana, a kako dodaje, puno mu je srce kada vidi da je od novca koji je zaradio uspeo da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija, piše Radio magnum.

Da se dobre odluke nekad mogu doneti naprečac i da još uvek postoje humani ljudi koji brinu o drugima, pokazuje jedan nesvakidašnji gest. Milorad Jagodić, koji trenutno živi u Zaječaru, doneo je odluku da donira 1.140.000 dinara zaječarskom Crvenom krstu, za kupovinu vozila kojim će se prevoziti pomoć do najugroženijih Zaječaraca. Srce je, kaže, puno kada vidi da je od zarađenog novca uspeo da pomogne nekome.

- Ja sam penzioner, žena mi je preminula pre tri godine, deca su u inostranstvu, ostao sam sam sa psom, sa kojim često odlazim na Kraljevicu. Zbog korone nisam mogao da putujem, a obišao sam pola sveta, nije mi toliko više to ni potrebno, a sada nije ni poželjno da se putuje, pa sam ovde u Zaječaru - kaže Milorad.

Odluku je doneo za dva dana, a kako kaže, novac ne žali jer podržava i ceni rad Crvenog krsta.

- Možda će mi mladi zameriti, ali nikada nisam davao pare u kafić, kockarnicu, jer to nije budućnost. Ovo je slika koju treba videti, kad baka izađe sa štapom i maše, kada ste u mogućnosti da pomognete nekom, stavite osmeh na lice, milo mi je. Odluku sam doneo vrlo brzo, rekao sam koliko mogu, toliko ću im pomoći i to sam uradio - dodao je Jagodić.

Pomoć Crvenog krsta stiže do 38 sela

Zaječarskom Crvenom krstu donacija terenskog vozila je od velikog značaja jer osim što hranu i pomoć dopremaju do 38 sela, za 311 korisnika Narodne kuhinje, pomoć uručuju i na još 90 lokacija na području grada.

- Crveni krst Zaječar sprovodi značajan program Narodne kuhinje, kako za stanovništvo u gradu, tako i u selima. Sastavni deo te organizacije je logistika, pomoć na samom terenu. Imamo 38 sela, preko 90 lokacija mimo sela gde žive oni kojima je neophodna pomoć. Zbog svega toga, ovakva donacija je od izuzetnog značaja, posebno u ovom periodu. Imamo dosta problema na terenu, ali zahvaljujući ovom humanom činu mi smo rešili neke naše ključne probleme - rekao je Vladan Marković, sekretar Crvenog krsta u Zaječaru i dodao:

- Humani Jagodić je prepoznao značaj onoga što mi radimo u našem gradu. Velika je čast što smo dobili ovakvu donaciju, to nam daje podstrek da budemo još bolji, stignemo do svih korisnika kojima je pomoć potrebna.

Pomoć je novim vozilom, zajedno sa donorom koji je želeo da obiđe socijalno najugroženije, prvo dopremljena do sela Lasovo, gde su, novinari su se i sami uverili u to, meštani oduševljeni Jagodićevim gestom. Kažu da im je svaka pomoć dobro došla, ali ih raduje i činjenica da nisu zaboravljeni i da ima još humanih ljudi.

Kao zahvalnost za neizmerni doprinos u radu Crvenog krsta, Milorad Jagodić je od te organizacije dobio plaketu, a kako se čulo na uručenju, ovo je najveća pojedinačna donacija zaječarskom Crvenom krstu do sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VDR

    3. jul 2021 | 11:03

    Divan i plemenit gest.Čovečnost na delu, a ne na rečima.Da vas sreca prati i Bog čuva.Hvala gospodine dali ste nam primer ljudskosti u ovim sumornim vremenima.I ja sam sebi zadala da svaki mesec od plate uplatim po nesto nekom od 400 dece na sms spisku Budi human jer samo je uzajamna pomoc vazna kada je tesko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA