Počela letnja sezona gužvi: Srbi idu na odmor, putevi su puni, ovo su moguće tačke "usijanja"

Na auto-putu mnogo je više putničkih automobila nego teških kamiona i mnogo je više vozila na kolovoznoj traci prema Preševu

  • 1
Auto put gužva Foto: Mateja Beljan

U Srbiji je večeras pojačan saobraćaj na putevima I i II prioriteta koji vode ka Crnoj Gori, a veći broj vozila može biti i na auto-putu Miloš Veliki kao i na putevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske vode ka Severnoj Makedoniji i Bugarskoj.

To može uticati da na graničnim prelazima povremeno budu i nešto duža zadržavanja od onih uobičajenih, saopštio je AMSS.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnoj stanici Stara Pazova zadržavanje je 20 minuta.

Prema informacijama Uprave granične policije, u 17.15 sati, putnička vozila na Gradini, na izlazu čekaju 30 minuta, kao i na Kotromanu.

Kamioni na Kelebiji, na izlazu čekaju 60 minuta, Horgošu, 90 minuta.

Počela je sezona godišnjih odmora, što se vidi večeras i po pojačanom intenzitetu saobraćaja na deonici autoputa Beograd - Preševo, kroz Pomoravlje.

Na auto-putu mnogo je više putničkih automobila nego teških kamiona i mnogo je više vozila na kolovoznoj traci prema Preševu.

Uslovi za vožnju su dobri, a vozači se pridržavaju propisa i ograničene brzine, i za sada je sve uredu, izjavili su Tanjugu na autoputu policajci Saobraćajne policije Policijske uprave u Jagodini.

Slobodan Tomić, koordiantor za sprovođenje carinskih procedura jutros je gostujući na RTS podsetio na propise koji se primenjuju u putničkom prometu i naglasio da je porast broja putnika tokom letnjih meseci očekivan, te da je carinska služba potpuno spremna da odgovori na sve izazove.

Za 12 sati granični prelaz Horgoš prešlo je oko 8.000 putnika u 2.000 putničkih vozila. Veliki priliv vozila je iz Zapadne Evrope, oko 80 procenata su tranzitni turisti, rekao je Tomić jutros gostujući na RTS.

Reč je o pre svega o građanima Turske, Bugarske, Severne Makedonije koji idu ka svojim domovinama, ali i naši radnici koji su na privremenom radu u inostranstvu stižu u Srbiju.

- Povećavamo broj carinskih službenika da bismo ispratili dinamiku graničnog i carinskog prelaska - istakao je Tomović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lila

    2. jul 2021 | 22:02

    Kad bi juli i avgust otvorili sto vise kucica da ljudi na 50 stepeni ne cekaju po 3 sata...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA