≫ 

"S verom u Boga, do slobode": Održan protest u Gračanici zbog pritvora Rista Jovanovića

Jovanoviću je određen pritvor od 30 dana

  • 11
Risto Rista Jovanović Printskrin: Kosovo Online

Više desetina okupljenih Crnogoraca i Srba održalo je danas protestnu šetnju u Gračanici, zahtevajući oslobađanje Rista Jovanovića, koga je policija privela za Vidovdan, a Osnovni sud Prištini mu odredio meru pritvora do 30 dana.

Protestna šetnja održana je od Doma kulture u Gračanici do spomenika Milošu Obiliću. Okupljeni su nosili transparetnte "Nije kriv", "Pravda za Rista" i "S verom u Boga do slobode".

"Mi smo se danas ovde okupili da podržimo Rista Jovanovića. Osuđujemo svaki sličan napad, paljenje zastave, skrnavljenje, paljenje žita, sve je to za osudu. Mi Srbi i Crnogorci ovde na Kosovu, među nama nema razlike, tu smo da podržimo jedni druge", kazao je predsednik Crnogorske liberalne stranke na Kosovu Radoman Doderović.

Jovanoviću je određen pritvor od 30 dana, jer je prema navodima tužilaštva širio versku i nacionalnu mržnju tokom obeležavanja Vidovdana.

Video: Incident na Gazimestanu: Kosovska policija pretresala monahinju pa uhapsila muškarca zbog prigovora

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    3. jul 2021 | 21:26

    Bog će njima sudi uskoro?! Toliko su zla naneli Srbima da će im generacije platiti Božju kaznu koja ide i do devezog kolena?! AMIN.

  • DARKO 100%

    3. jul 2021 | 21:21

    Narod sav Serbski treba da da podrsku tom muceniku roda naseg,Serbia mora hitno da reaguje kroz svetske instutucije i da trazi bezuslovno pustanje coveka

  • Koko

    3. jul 2021 | 21:16

    Zašto se država i odgovorni u njoj ne zauzmu za nevinog coveka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA