Zatvara se plaža na jezeru Perućac: Nije bezbedno, nema spasilaca ni medicinskih radnika

Problem za realizaciju i ispunjavanje svih uslova predstavlja i nedostatak medicinskih i nemedicinskih radnika u Domu zdravlja u Bajinoj Bašti, stoga oni ne mogu biti upućeni na pontonsku plažu

  • 4
jezeto perućac, zatvara se plaža Foto: RINA

Iako važi za jednu od najatraktivnijih turističkih lokacija, građani Bajine Bašte imaju problem kad je u pitanju rashlađivanje u ovim vrelim, letnjim danima. Na jezeru Perućac postoji pontonska plaža, ali je od strane inspektora bezbednosti plovidbe naređeno njeno zatvaranje, jer nisu ispunjeni svi bezbedonosni uslovi.

- Zahteva se da pontonska plaža bude uklonjena, jer na njoj nema medicinskih ekipa koje bi dežurale, kao ni licenciranih spasioca. Nama je ovo bio spas, jer nema drugih uređenih kupališta, a vršena su i ispitivanja ponotona i pokazalo se kao potpuno bezbedno, ali ipak izgleda da to nije dovoljno i da ovog leta nema ništa od kupanja na ovoj plaži - rekao je građanin Bajine Baše.

Problem za realizaciju i ispunjavanje svih uslova predstavlja i nedostatak medicinskih i nemedicinskih radnika u Domu zdravlja u Bajinoj Bašti, stoga oni ne mogu biti upućeni na pontonsku plažu.

Iz TO Tara Drina su građane zamolili za strpljenje, a o celom slučaju su obavešteni i nadležni. Ponton neće biti izvađen iz jezera jer to zahteva velike troškove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sinovac

    4. jul 2021 | 14:19

    Bas bih voleo da vidim da li na drugim plazama imaju po tri spasioca i lekarsku ekipu!Plaza na Perucu funkcionise ovako desetinama godina i nikad nije bilo nikakvih problema nije mi jasno sto sad izmisljaju nesto!Ok treba imati dva spasioca i da se menjaju ali to je sve

  • Mali Perica

    4. jul 2021 | 16:40

    Važno da su svim splavovima dali dozvolu za postavljanje bez i jednog osnova a ujedno ko je njima dao nadležnost kad nema ni plovnog puta a ni elemenata za njhovu nadležnost. Zvala ih privatno grupa gradjana i postavljaju standarde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA