≫ 

Đaci generacija svih škola "osvanuli" na bilbordima u Pirotu: "Sa bakom sam vežbao matematiku"

- Želimo da promovišemo zdrave stilove života, nauku i uspešnu decu - rekao je gradonačelnik Pirota

  • 0

Fotografije đaka generacije svih pirotskih škola, nakon završetka školske godine, objavljeni su na bilbordima u centru tog grada. Kako je Tanjugu kazao gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, Grad Pirot na razne načine pokušava da promoviše uspešnu decu i da deci skrene pažnju na pozitivne premere.

Kako je rekao, već četvrtu godinu zaredom na bilborde se postavljaju portreti učenika generacije, a ove godine posavljene su fotografije 12 učenika, koji su dobili i novčane nagrade.

- Podržavali smo njihove nastupe na brojnim takmičenjima, 34 studenata su korisnici studentske stipendije, 165 studenata do sada je bilo korisnik stipendija, a dajemo i jednokratne novčane pomoći studentima, a nagradili smo i pedesetak takmičara koji su na takmičenjima osvojili neko od prva tri mesta na republičkom nivou - rekao je Vasić.

Kako je dodao, nagrađeni su i sportisti - učesnici na školskim sportskim takmičenjima.

- Želimo da promovišemo zdrave stilove života, nauku i uspešnu decu - rekao je gradonačelnik Pirota.

Učenik generacije u OŠ "Vuk Karadžić" Strahinja Jovanović kazao je za Tanjug da je bio vrlo uspešan na takmičenjima iz nekoliko predmeta.

- Učestvovao sam na takmičenjima iz matematike, fizike, hemije, engleskog, francuskog i informatike. Uzore nisam imao ali sam imao podršku bake sa kojom sam vežbao matematiku - rekao je Jovanović.

Anđela Janićijev učenica je generacije u OŠ "8. septembar" u Pirotu.

- Mislim da je ovo najlepši period našeg odrastanja. Ovde sam upoznala jako dobre nastavnike i postigla dosta dobrih uspeha. Učestvovala sam na takmičenjima iz skoro svih predmeta, istorije, francuskog, srpskog, matematike, fizike, biologije, hemije -  rekla je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA