Oglasilo se ministarstvo povodom navodnog zlostavljanja preminule starice: Vanredni nadzor u domu

Nadležno ministarstvo navelo je da će o ovom slučaju biti obaveštene i ostale nadležne inspekcije

  • 20
Dom za stare  Holiday House Z.P. Foto: Starački dom "Holiday House"

Nakon vesti da je starica Z.P. (82) preminula jutros, čija ćerka Snežana P. tvrdi da je bila predmet navodne "torture" u Domu za stara lica "Holiday House" iz Beograda, oglasilo se i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Oni su za "Telegraf" naveli da su izvršili vanredni inspekcijski nadzor ove ustanove.

- Inspekcija socijalne zaštite je odmah po saznanju izvršila vanredni inspekcijski nadzor u navedenom Domu dana 06.07.2021. godine. Nakon prvog samostalnog izlaska na teren, inspekcija socijalne zaštite je istog dana zatražila asistenciju policije i realizovala dopunski terenski nadzor kako bi utvrdila sve činjenice koje su od značaja za preduzimanje mera prema nadziranom subjektu - rekli su iz ministarstva.

O ovom slučaju će biti obaveštene i ostale nadležne inspekcije.

- U odnosu na nepravilnosti i nezakonitosti u radu navedenog Doma, a koje su iz delokruga nadležnosti drugih inspekcija, inspekcija socijalne zaštite je odmah obavestila druge nadležne organe (zdravstvenu inspekciju i inspekciju rada). Inspekcija rada će izvršiti nadzor iz domena svoje nadležnosti i preduzeti odgovarajuće mere. Kancelarijski inspekcijski nadzor je u toku i nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica inspekcija socijalne zaštite će odlučiti o daljim merama.

Podsećamo, Telegrafu se najpre obratila Snežana P., tvrdeći da je u Domu za stara lica "Holiday House" njena majka Z.P. bila predmet mučenja i zanemarivanja. Ubrzo nakon toga, direktorka pomenute ustanove je za naš portal demantovala navode, karakterišući ih kao "potpune neistine". Nakon toga, stigla je i vest da je starica rano jutros preminula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    7. jul 2021 | 14:52

    U svim domovima za starije osobe trba uvesti video nadzor u prostirijama u kojima su korisnici a ne samo u hodnicima i pomocnim prostirijama. Skoro sam bila da obidjem baku od moje drugarice u jednom od domova i blaga je rec da sam se zaprepastila kako se zaposlene negovateljice ophode prema tim korisnicima usluga koji to uredno placaju. Sita sam se isplakala kada sam izasla kada sam sve to videla, blagi uzas za ta bespomocna bica...neki se bolje onose bolje prema zivotinama. Apelujem da inspekcija poseti sve domove za stare 🙏🙏🙏🙏

  • Marina

    7. jul 2021 | 15:27

    Vanredni inspekcijski nadzor??? Verovatno su svi u domu bili iznenađeni... Ispeglali su već posteljinu, nabavili bolju hranu, sklonili račune, okupali korisnike... Inspekcija 2 puta sedmično, razgovor sa korisnicima i njihovim najbližima, Jedino tako ćemo zaštititi naše najstarije

  • Starci

    7. jul 2021 | 15:22

    Čekali da umre žena pa se setili da odu u inspekciju. Eee blago nama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA