≫ 

Kočović: Za Srbiju možemo reći da je na početku 4. talasa epidemije, situacija u Evropi se pogoršava

- Kada vidimo da je sve dobro, onda smatramo da virusa više nema, a virus je među nama - kaže Kočović

  • 14
Petar Kočović Printskrin: Youtube/Novo jutro

Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije rekao je da se epidemiološka situacija u Evropi iz dana u dan drastično pogoršava.

- U gotovo svim državama raste broj zaraženih, pogotovo u Velikoj Britaniji. Oni su sada u 30 najzaraženijih država sveta. Takođe broj infekcija raste u Rusiji, pogotovo u Moskovskoj regiji; raste i broj u Portugalu Španiji, i na Kipru drastično - rekao je za Pink.

Kočović je ukazao da broj infekcija umerenog porasta u centralnoj Evropi, te dodao da je broj inficiranih i dalje stabilan u Srbiji.

- Tokom proteklih dana beležimo rast inficiranih za šest odsto. Trendovi od ranije nas uče da se to neće promeniti, i da će samo rasti. Za Srbiju možemo da kažemo da smo na početku četvrtog talasa, pa ćemo da vidimo šta nas čeka - rekao je Kočović i dodao:

- Kada vidimo da je sve dobro, onda smatramo da virusa više nema, virus je među nama.

- Vakcinisaćemo se i trećom dozom, vurus cirkuliše skoro 70 meseci, svetska zdravstvena organizacija navodi da je virus još tu i da se kraj pandemije ne nazire. Stariji su populacija koja se u jednom manjem broju vakcinisala, ali što je opet enormno manje nego što su to uradili mladi u Srbiji. Ono čine rizičnu grupu - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    8. jul 2021 | 13:38

    Cirkus... Ovaj covek samog sebe demantuje svakih mesec dana. Neverovatno...prkosi zakonima verovatnoce kako jos nista nije pogodio u svojim predvidjanjima.

  • Мршш

    8. jul 2021 | 13:39

    Ови као да једва чекају унапред припремљен нови вирус..

  • Boža zemunac

    8. jul 2021 | 13:38

    Kočoviću poklanjam ti svoju vakcinu velikodušno. Pelcuj se svakog meseca i ne skidaj masku do sudnjega dana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA