≫ 

Stankova porodica kreće u Moskvu po njega: Krive ženu zato što ga Rusi predstavljaju kao beskućnika

Stric zabrinut za Stankovo zdravlje, brat od tetke polazi u inostranstvo da mu predloži da se zajedno vrate u Srbiju

  • 31
Stanko Marković Stanko pre nego što je ostao na ulici i posle / Foto: Facebook

Stanko M, navodni beskućnik iz Rusije, o kome je Telegraf juče pisao, ima strica u Beogradu. On je čuvši za nesrećnu sudbinu bratanca kontaktirao unuke, potom i poznanike iz Moskve, u kojoj je sam radio i sa sobom poveo sina svog sada pokojnog brata. Svi oni su mu potvrdili loše vesti.

Zvali smo posle, priznala je unuka. Rekla da živi na ulici. Zvali smo i neke ljude koje znam u Moskvi - kaže Stankovi stric Jovo u razgovoru za naš portal.

Kaže i da mu je ista unuka bila u poseti pre mesec dana, te da je tada prećutala istinu o svom ocu.

- Niko nam nije rekao. Unuka je rekla da je izgubio telefon. Da li ga je izgubio, da li su mu ga uzeli uličari - objašnjava kako se desilo da ranije nije saznao za to da Stanko ostao na ulici: - Nije dugo bio u Srbiji. Ja sam 2007. došao iz Moskve, a on je dolazio u posetu 2010.

Sa bratancem nije stupio u kontakt, a drugi su mu kazali da je na ulici od kraja prošle godine, da je pio i da mu treba pomoć. Žele da ga odvedu na lečenje.

Moj sestrić će otići za Moskvu da vidi da li može da ga dovede. A onda da ide kod lekara - kaže ocenjujći da mu treba lekarska pomoć u borbi sa alkoholizmom: - Da dođe u Beograd kod mene. Videćemo za dalje.

Stanko Marković Fotografisan sa ranom na ruci / Foto: Facebook

Kaže i da zna da su mu prijatelji već pomogli, te da su ga smestili u jedan stan. Žali za godinama koje su protekle dok nije podigao svoj dom.

Nije to ceo život bilo tako. Kupio je stan, sredio sve i ona ga isterala - kaže potvrđujući navode prijatelja o tome da je bogatstvo stekao sa svojih deset prstiju i da su se u braku desile nemile stvari.

Podsećamo, na internetu su se pojavili snimci "beskućnika iz Srbije". Postavila ih je izvesna Ruskinja Ina pozivajući Srbe u Rusiji da ga prepoznaju. To se i desilo kada su radnici iz Predejana ugledali svog zemljaka. Potom su ga pronašli, odveli kod lekara, a odatle u privatan smeštaj.

Prethodno, u komentarima na Inin apel pojavile su se brojne objave o teškom životu koji je vodio od zime - o alkoholu, nemaštini, batinama... Dvojica zemljaka poručila su i da im novčana pomoć nije potrebna, te da će brinuti o njemu "dok se ne dozove". Sada se u rešavanje problema uključila i porodica iz Srbije.

Video: Grom udario u trafostanicu: Izbila stravična eksplozija, požar, pojedini delovi grada su bez struje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsinica Cica

    15. jul 2021 | 19:28

    Greota da covek kao pas zavrsi tako na ulici. I zivotinji se pomogne. Hvala ovim dobrim ljudima sto su ga spasili. Treba mu pomoc rodbine, da ode na lecenje, da neko preuzme brigu o njemu. Sad je coveku najteze. Kako su nepredvidive sudbine ljudske. Zalosno je. Zelim mu brz oporavak u svakom smislu. I naravno, svakom ce se uzvratiti po zasluzi. Ima dana, ima ko gleda sve.

  • Strasno

    15. jul 2021 | 20:26

    Sto zena moze da upropasti coveka ne moze ni drzava posle se neki cude zasto je toliko napada na zene

  • Veliko srce

    15. jul 2021 | 19:14

    Bravo za momke koji su se našli u pomoći ovom nesretniku. Zakon o porodici je diskriminatorski u celom svetu isključivo prema muškarcu, ocu (kako to jadno zvuči). Žene, mnoge od njih buduće samohrane majke, mogu da rade šta hoće pa i da zabranjuju vidjenje dece sa ocem a očevi mogu samo da ćute, vezanih ruku, nogu, usta, očiju, … Sve dok neki od očeva ne uzme pravdu u svoje ruke, načini tragediju, elimiše bol, na jedan ili drugi način. Ne zna se koji je način pogubniji. Ostati @hladan” mogu samo izuzetni karakteri ili ljudi bez osećanja. Ovde je sve vidljivo i to na jedan žalostan način. Hvala tim divnim ljudima koji su se našli na pomoći ovom nesretniku!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA