≫ 

Narandžasti meteoalarm u celoj Srbiji: Pred nama 4 dana sa kišom, gromovima i nepogodama

Na teritoriji Srbije oglašen je narandžasti meteoalarm

  • 4
munja, grom, nevreme, kačarevo Foto: Stefan Stanojlović, Stefan Stef

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ je noćas u 1 sat izdao novo upozorenje koje važi od danas do ponedeljka, a odnosi se na izuzetno nestabilno vreme i pojavu nepogoda. Po najavi, već u naredna dva sata u Vojvodini se očekuju kiša i pljuskovi sa grmljavinom. 

- Od petka do ponedeljka promenljivo oblačno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine. Ponegde nepogoda sa jakim pljuskom, velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom - navodi se u upozorenju RHMZ.

Promena vremena došla je u Srbiju juče popodne, najpre u jugoistočnim delovima Srbije, a potom i u centralnim delovima zemlje, Beogradu, Banatu...

Kako je za Telegraf rekao meteorolog Đorđe Đurić, pojava gradonosnih oblaka je normalna pojava za ovo doba godine, kao i da je reč o "uvodu" u promenu vremena.

Prognoza vremena Printskrin: RHMZ

- Ovo je uvod u ono što nas čeka, a to je nestabilno i promenljivo vreme. Tako danas posle podne i uveče treba biti pripremljen pred izlazak napolje, jer se takođe očekuje pojava pljuskova, grmljavine i olujnog vetra - kazao je.

Na teritoriji Srbije oglašen je narandžasti meteoalarm

Video: Grad tuče u Nišu svom snagom: Sve se zabelelo, a neke stvari pucaju pod udarcima ledenih kuglica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nestor

    16. jul 2021 | 08:08

    Koliko je pre bilo lakše nije bilo ovih alarma da plaše narod,jednostavno su nam pričali sutra moguća kiša sa grmljavinom i gradom ili biće sunčano nije bilo tih alarma meni lično je sve ovo smešno

  • Baki

    16. jul 2021 | 09:42

    Mi smo u alarmu odavno 😇😇😇

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA