≫ 

Dečani: U vodovodu koliformne bakterije i ešerihija koli

Bacanje sumnje da su Srbi odgovorni za trovanje u Dečanu došle su četiri dana uoči nastavka dijaloga u Briselu, navodi se u saopštenju

  • 3
Trovanje vodom, bol u stomaku, voda Foto: Shutterstock

Novo testiranje vode u opštini Dečani potvrdilo je da je u tamošnjem vodovodu došlo do zagađenja koliformnim bakterijama i ešerihijom koli, piše prištinska Koha.

Kako je naveo Institut za javno zdravlje u Prištini, ta voda, koja inače pripada slivu reke Drenovac, nije za piće, prenosi list.

- U uzorcima vode uzetim 13. jula pronađene su neke nepatogene bakterije. Te bakterije mogu da daju indikaciju za zagađenje vode za piće, dok su u slivu Drenovca izolovane koliformne bakterije i ešerihija koli - piše u saopštenju Instituta.

Pored toga, analizirani su i uzorci vode iz tri sela u opštini Dečani - Prizren, Rznić i Glođane - uzeti 15. jula, ali ta analiza još nije gotova.

- Mikrobiološki nalazi uzeti od pacijenata sa znacima infekcije i dalje otkrivaju različite virusne, bakterijske i parazitske patogene - saopštio je Institut.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    16. jul 2021 | 11:53

    Mi smo izgleda krivi sto uopste postojimo na ovoj planeti!

  • Bokara

    16. jul 2021 | 12:39

    Biće da je to njihova kuhinja....to su Šiptari,pokvareni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA