≫ 

"Sraman čin u blizini srpske crkve": U selu kod Kosovske Vitine ispisan grafit "UČK"

Nema sumnje da serija intenzivnih napada i incidenata dolazi kao posledica eksplozivnih izjava i optužbi na račun Srba od strane političara iz Prištine, poručuju iz Kancelarije za KiM

  • 5
Grafit, UČK, Kosovska Vitina Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju (KiM)

Ispred škole u selu Binač, u opštini Kosovska Vitina, ispisan je grafit UČK, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ocenila novi incident kao sramni čin koji veliča "terorističku jeku negativne kampanje" protiv srpskog naroda i njihove imovine na Kosovu i Metohiji.

Ukazuju i da ovom incidentu posebno daje na težini to što se u blizini mesta gde je ispisan grafit nalazi i srpska crkva, "trn u oku svim ekstremistima na Kosovu i Metohiji".

- Nema sumnje da serija intenzivnih napada i incidenata dolazi kao posledica eksplozivnih izjava i optužbi na račun Srba od strane političara iz Prištine. Govor mržnje koji generiše nasilje na delu - navodi Kancelarija.

Ističe i da pred zakazan dijalog u Briselu, Albanci slikovito pokazuju da nisu zainteresovani za uspostavljanje normalizacije odnosa sa Srbima, za versku i nacionalnu toleranciju, već se gotovo svakodnevno različitim sredstvima služe da pokažu da ne žele da dele prostor sa srpskim narodom.

Video: U Muzeju SPC su jedini dokazi da je postojala crkva u Đurakovcu još iz 13. veka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA