• 0

Skupljeno 800 kilograma otpada nakon Drinske regate: "Samo udruženi možemo da zaštitimo planetu"

Veoma je važno da građani stvore ekološku svest i kada se zabavljaju na manifestacijama kao što je Drinska regata

  • 0
regata, drina, smeće

Foto: RINA

Nakon završene Drinske regate, za razliku od nekih prethodnih godina ovog jula Bajina Bašta nije osvanula pod gomilom smeća. Ljubitelji najveće manifestacije na vodi bili su odgovorni prema životnoj sredini, a kroz akciju "Recikliraj, uživaj, Drinu od otpada sačuvaj" sakupljeno je više od 800 kilograma ambalažnog otpada.

- Ove godine sakupljeno je za reciklažu 230 kg aluminijumskih limenki i 600 kg staklene ambalaže, što je znatno više nego 2019. kada je sakupljeno 170 kg otpada. Posetioci su imali priliku da pravilno odlože ambalažni otpad u reciklažne kutije i kante, postavljenim na ključnim mestima gde se i stvara najveća količina otpada, a posebni timovi su bili zaduženi da animiraju posetioce da svoj otpad ubacuju u mobilne kante u obliku rančeva - rekli su Sekopaku, koji je organizovao akciju.

Veoma je važno da građani stvore ekološku svest i kada se zabavljaju na manifestacijama kao što je Drinska regata, jer sa na njima stvara velika količina otpada koja, kada se reciklira, može da dobije novi oblik i svrhu, piše RINA.

- Drago nam je što je veliki broj posetilaca to shvatio i priključio se akciji. Samo udruženi možemo da zaštitimo našu planetu. Značajno je da ukažemo da i na ovako velikim dešavanjima koja okupljaju dosta ljudi, možemo da budemo odgovorni prema životnoj sredini i nama samima - kažu u Sekopaku.

Nakon drinskog spusta otpad sakupljen na ovaj način poslat je na reciklažu.

Video: Ja se zovem Viktor i naučiću vas kako se voli Srbija: Klinac (3) nam je u 10 reči sve objasnio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima