≫ 

Tužne slike iz sela kod Ivanjice: Grom usmrtio stado ovaca, letele su tri metra u vazduh

Od udara groma nastradalo je sedam jagnjadi i četiri ovce, pa je i finansijska šteta u porodici Radivojević poprilično velika

  • 5
Grom usmrtio stado ovaca u selu Međurečje Foto: RINA/Privatna arhiva

Tokom olujnog nevremena koje je pre dva dana zadesilo ivanjički kraj, grom koji je gađao u neposrednu blizinu kuća u selu Međurečje usmrtio je stado ovaca domaćina Slobodana Radivojevića.

- To se desilo u ponedeljak kad je nad Ivanjicom bio prolom oblaka, a na svakih par minuta odjekivali su gromovi. Ovce su pasle na obližnjoj livadi, kad me je pozvala komšinica i rekla da ih je udario grom. Letele su u vazduh više od tri metra. Sve koje su bile tu, sada su mrtve - kaže za RINU Slobodan.

Od udara groma nastradalo je sedam jagnjadi i četiri ovce, pa je i finansijska šteta u porodici Radivojević poprilično velika.

Grom usmrtio stado ovaca u selu Međurečje Foto: RINA/Privatna arhiva

- Jedva sam ih natovario na traktor i odneo da bih ih zakopao u zemlju. Jagnjad su bila oko 35 kilograma, a ovce teže, žao mi je životinja, ali najvažnije je da ipak nije bilo ljudskih žrtava. Da se neko našao u tom trenutku na livadi nastradao bi sigurno - izjavio je Slobodan.

Meštani ivanjičkih sela imaju velike probleme usled elementarnih nepogoda. Odsečeno je nekoliko lokalnih puteva, uništeni malinjaci, ali i pričinjeni kvarovi da vodovodnoj mreži.

Video: Grom iz vedra neba: Stari SUV se zakucao u parkirana vozila na trotoaru u punoj brzini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    21. jul 2021 | 21:57

    Sirotinjo i bogu si teska

  • Brundo

    21. jul 2021 | 16:59

    Mojem pradedi se dva puta desilo da je grom udario dok je cuvao ovce.Ovce bi poginule a njemu nikad nista nije bilo.To je fenomen.Izabran covek.

  • G

    21. jul 2021 | 21:58

    Gde je tanko, tu se kida

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA