• 84

Evo šta piše u rešenju sudije koja je pustila bahatog vozača sa Karaburme na slobodu

, Telegraf

Vozač je 6 puta prekršajno kažnjavan samo zbog kršenja saobraćajnih propisa, nekoliko puta je osuđivan na zatvor zbog drugih krivičnih dela, kažnjavan je i novčano, a bio je i pod elektronskim nadzorom

 • 84
Karaburma protest, rešenje suda o puštanju bahatog vozača

Foto: Telegraf.rs, Facebook

Bahatog vozača sa Karaburme L. G. (38), koji je na pešačkom prelazu pokosio oca sa dvojicom sinova, od kojih je jedan dečak (9) juče preminuo u bolnici, na slobodu je pustila sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu R. Đ. 

U Rešenju, u koje je Telegraf.rs imao uvid, a koje se širi društvenim mrežama, navodi se da se njemu zabranjuje mesto napuštanja boravišta, (adresa poznata redakciji), kao i da mu je oduzeta dozvola.

- Određuje se mera zabrane napuštanja boravišta. Od osumnjičenog se privremeno oduzima vozačka dozvola (broj poznat redakciji ) izdata od PU za grad Beograd od 2. februara 2018. godine - navodi se u rešenju sudije.

Istim rešenjem istovremeno je automatski odbijen predlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva da mu se odredi pritvor.

U obrazloženju se navodi da je Prvo osnovno javno tužilaštvo tražilo pritvor jer je osumnjičeni više puta osuđivan a dva puta za istovetno krivično delo.

- I to presudama Prvog osnovnog suda u Beogradu K.528/06 od 2007. godine zbog krivičnog dela iz člana 195 stav 1 na kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci uslovno 3 godine, Prvog osnovnog suda u Beogradu od K.7710/13 od 7.7. 2014. godine zbog krivičnog dela iz člana 296 KZ na kaznu zatvora od 6 meseci i izrečena mu je mera bezbednosti iz člana 86KZ. Više puta je, tačnije, 6 puta je prekršajno kažnjavan zbog kršenja saobraćajnih propisa -  navodi se između ostalog u rešenju sudije u kojem se u nedogled stavljaju dela za koje je osuđivan.

Osim zatvorom, jednom je kažnjen i novčano kao i elektronskim nadzorom. Na kraju, ipak, sudija odbija zahtev tužilaštva da mu se odredi  protvor.

- Osumnjičenom se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela 18.7.2021. godine, a isti je lišen slobode 19. 7. 2021. godine oko 14 časova u stanu u Ulici Dragoslava Srejovića. Protiv istog u navedenom periodu nije pokrenut krivični postupak u smislu odredaba člana 7 ZKP, te stoga ne stoje razlozi za određivanje pritvora iz člana 211 stav 1 tačka 1 ZKP.

Protiv ovakvog rešenja tužilaštvo je danas uložilo žalbu sudu na odluku kojom je u sredu odbijen njegov predlog da se odredi pritvor za L.G. (38).

Zbog puštanja vozača na slobodu, od sinoć je na Karaburmi miran protest građana koji traže da se L. G. uhapsi. Poručuju da se neće skloniti dok se to ne dogodi i on osudi. 

Video: Bol i taj grč Stefanovog deke ja dok sam živa neću da zaboravim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Miletic Smiljka

  Ta sudija Radmila Djeric je po laznoj tuzbi mog rodjaka policajca da sam htela da mu zenu ubijem cekicem,vodila 3god.protiv mene krivicni postupak. A sve bilo ocigledno ,hteo je da prisvoji moj deo kuce na Vracaru. I srecom nju prebace ,a Novi sudija zavrsi za dva rocista. Eto o kakvom se necoveku radi.

  33
  1

  Podelite komentar

 • Даца

  Опет иницијали... Дајте пуно име и презиме судије! 😡😡😡

  8
  3

  Podelite komentar

 • A. P

  Kada pravda place, zlo i kada pobedi ipak nije jace.

  4
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima