≫ 

Srbiji preti 6 dana pakla: RHMZ ponovo upozorio na visoke temperature

Od ponedeljka, 26. jula počinju vrućine, najavljuju meteorolozi

  • 6
BEOGRAD VREME SUNCANO vrućine vrućina, toplotni udar, vrelina, žega, vremenska prognoza

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Republički hidrometeorološki zavod izdao je ranu najavu za visoke temperature koje su pred nama. Od ponedeljka, 26. jula do kraja jula na području Srbije veoma toplo sa najvišom temperaturom od 34 do 39 stepeni, u Beogradu oko 36.

U Srbiji će do kraja dana biti pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u planinskim predelima, saopštio je RHMZ. U Beogradu do kraja dana pretežno sunčano, tokom dana uz slab razvoj oblačnosti.

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplo uz slab južni i jugoistočni vetar. Posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, na jugu i istoku zemlje retka pojava kratkotrajnog pljuska s grmljavinom. Jutarnja temperatura od 11 do 18, najviša dnevna od 29 do 31 stepen.

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i toplo uz slab južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 18, a najviša dnevna oko 31 stepen.

RHMZ, rana najava

Printskrin:hidmet.gov.rs

U nedelju i ponedeljak u planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuju se ponegde kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, a u košavskom području će duvati umeren, povremeno i jak jugoistočni vetar.

Video: Kome je vrućina neka kupi kadu: Odmor na terasi nikad nije izgledao originalnije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA