≫ 

Sutra sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa

Članovi će se sastati sutra u 16 časova u Palati Srbija

  • 69
Krizni štab

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana sutra, potvrđeno je za Telegraf.rs.

Kako saznajemo, članovi štaba sastaće se sutra u 16 časova. Mediji navode da postoji mogućnost uvođenja novih mera, a na ovoj sednici treba da se raspravlja o vraćanju đaka u škole u narednoj školskoj godini. O tome je već govorio ministar obrazovanja navodeći da "možda neće biti mogućnosti da se sledeća školska godina organizuje regularno".

Epidemiolozi upozoravaju na to delta soj virusa i pozivaju građane da se vakcinišu pre jeseni kada se strahuje od razbuktavanja zaraze.

Kako je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek prethodno rekao, građani svoju pažnju usmerili na godišnje odmore, što kaže može da razume zbog duge izloženosti stresu od straha od oboljevanja. Ipak, naveo je da je u poznatim letovalištima mogućnost zaraze veća nego u Srbiji u kojoj je trenutno na bolničkom lečenju oko 300 pacijenata obolelih od korone.

Premijerka Srbije Ana Brnabić nedavno je najavila da je moguće da na sednici Kriznog štaba na preporuku Stručnog komiteta za imunizaciju bude doneta i odluka o trećoj dozi vakcine.

- Ne možete da zanemarite činjenicu da postoji vakcina koja se može davati starijima od 12 godina i da je ona preporučena. Čitav život nam zavisi od vakcinacije - rekao je ranije epidemiolog Predrag Kon.

Video: Vučić: Užasno se plašim nadolazeće jeseni i užasno brinem zbog nevakcinisanog dela stanovništva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    27. jul 2021 | 08:35

    Cemu tolika paznja. Krizni stab kao u vreme Staljina... Dokle ce samo narod da trpi?

  • Don

    27. jul 2021 | 09:14

    Kako su samo podelili ljude, to je bio cilj, da krenemo da mrzimo jedni druge. Vakcinisani napadaju nevakcinisane i obrnuto. Ljudi nemojte to da radite. Jedan smo narod, malo nas ima, ne ratujte jedni sa drugima.

  • Mitar

    27. jul 2021 | 09:08

    Odeš u Skadarliji puna je Indijaca zaraziš se ko čovek u svojoj zemlji ne moraš trošiti pare za put.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA