≫ 

U Srbiji danas na snazi 3 meteoalarma: Temperatura do 40 stepeni, tropski toplo i za vikend

U Beogradu sunčano i veoma toplo

  • 2
Vrućina, topao sunčan dan, rashlađivanje, voda za piće

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Srbiji i danas sunčano i veoma toplo. Na snazi je i dalje upozorenje Republički hidrometerološki zavod na veoma visoke temperature do kraja sedmice i do 42 stepena, a tek nešto niža biće u ponedeljak i utorak ali ne u svim krajevima Srbije. Toplo vreme svuda se opet vraća od srede. 

- Do kraja sedmice veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 35  na severu do 40 na jugu Srbije, a u nedelju, 1. avgusta na jugoistoku lokalno i do 42 stepena. U ponedeljak i utorak, 2. i 3. avgusta visoke temperature očekuju se samo na krajnjem jugoistoku Srbije  do 37 stepeni,  a u ostalim krajevima biće svežije. U sredu, 4. avgusta u svim krajevima ponovo veoma toplo - navodi se u upozorenju RHMZ koje je ažurirano jutros u 4 sata i 45 minuta.

Danas će duvati slab i promenljiv vetar. Najniža temperatura biće od 15 do 22 , a najviša od 34 na severu do 40 stepeni na jugoistoku Srbije.

U Beogradu, takođe, sunčano i veoma toplo. U glavnom gradu duvaće takođe slab vetar. Najniža temperatura biće oko 22, a najviša oko 35 stepeni Celzijusa.

U ponedeljak i utorak svežije, naročito na severu i zapadu zemlje, gde se očekuju maksimalne vrednosti od 28 do 32 uz delimično povećanje oblačnosti, dok će na krajnjem jugoistoku biti i dalje veoma toplo - od 33 do 37 stepeni. Pojava kratkotrajnih pljuskova biće izolovana.

U sredu, 4. avgusta, u svim krajevima ponovo veoma toplo, a od četvrtka, 5.avgusta, u severnim krajevima malo svežije uz lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Danas su na snazi žuti, narandžasti i crveni meteoalarm.

Najviše je narandžastog, koji je na snazi u Banatu, Beogradu, Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i jugozapadnoj Srbiji. On prognozira opasno vreme, dok je veoma opasno vreme, odnosno crveni meteoalarm na istoku i jugoistoku zemlje, i na Kosovu i metohiji.

U ostatku zemlje je na snazi žuti meteoalaram, a to su samo Bačka i Srem.

Video: Saveti kako da izbegnete toplotni udar: Pridržavajte se ovih pravila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA