≫ 

Još jedna velika smena turista: Čekanja na graničnim prelazima od 30 do 120 minuta

Vožnju planirajte pre 11 i posle 17 časova, saopštio je Auto-moto savez Srbije

  • 3
Gužva, granični prelaz, Horgoš

Tanjug Printscreen

Drugi dan vikenda u jednom od najopterećenih do sada u ovoj turističkoj sezoni donosi još jednu veliku smenu turista i pojačan saobraćaj na svim frekventnim putevima, naplatnim rampama i graničnim prelazima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5.45 časova, zadržavanja putničkih vozila na uzlazu i izlazu iz Srbije su između pola sata i dva sata.

Čekanja putničkih vozila na graničnim prelazima su sledeća: GP Horgoš, na izlazu, zadržavanje je oko dva sata, a na ulazu oko jedan sat. GP Kelebija, na ulazu, zadržavanje je oko 60 minuta.  GP Gradina, na izlazu, zadržavanje je oko 60 minuta. GP Preševo, na izlazu, zadržavanje je oko 45 minuta. GP Batrovci, na ulazu, zadržavanje je oko 30 minuta. GP Šid, na ulazu, zadržavanje je oko 40 minuta. GP Gostun, na izlazu i ulazu zadržavanje je oko 45 minuta. GP Jabuka, na izlazu i izlazu, zadržavanje je oko 60 minuta. GP Šid, na ulazu i izlazu, zadržavanje je oko 40 minuta.

Letnje vrućine i temperature koje u najtoplijem delu dana prelaze 35 podeljak utiču nas česte kvarove na vozilu, a koji donose nove i nepredviđene neprijatnosti vozačima i putnicima, zato vožnju planirajte pre 11 i posle 17 časova, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na svim graničnim prelazima prema Rumuniji, u periodu od 11 do 19 časova, zbog visokih temperatura biće obustavljeno odvijanje saobraćaja za teretna vozila, osim za prioritete - kvarljiva roba, voće, povrće, žive životinje, pune cisterne.

Video: Gužve na graničnim prelazima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka

    1. avgust 2021 | 13:22

    Voznja nocu od 21 cas pa nadalje,samo ko je utreniran.

  • Srdjan

    1. avgust 2021 | 11:54

    Da vam kazem iz prve ruke,juce na granicnom prelazu Horgos (izlaz iz Srbije) sam cekao 6 sati,a u medijima spominju 1.30 min...procenite sami

  • Zlocko

    1. avgust 2021 | 08:37

    Put Grcke, krenuli smo iz Nisa petak na subotu, u 1 nocu. Na nasoj granici cekali sat i po, makedonskoj 45 minuta, do Grcke oko 4,5 sata.na granicama. A onda krecu guzve po putevima zbog vikenda. Do Sartija smo stigli u 14.00 sa dve kratke pauze. Voznja na granici sa dozvoljenom brzinom. Izbegavajte vikend ako mozete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA