• 0

Snimak gašenja požara na Mokroj Gori: Vatrenu stihiju obuzdavaju iz vazduha, gađan nepristupačan deo

Angažovana su 4 helikoptera, kao i 6 dobrovoljnih društava, ali i 132 lica iz Sektora za vanredne situacije

  • 0

Požar na Mokroj Gori lokalizovan je sa tri strane, nedostaje još jedna strana, a domaćinstva nisu ugrožena. Dodatne snage vatrogasno-spasilačkih jedinica su već na licu mesta i pomažu kolegama iz Mokre Gore, Užica, Požege i Čajetine, koji su već na terenu i stavili pod kontrolu požar koji je danas zahvatio suvu travu i četinarsku šumu.

Sanaciji su se pridružili i pripadnici Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, koji slavu svih pilota i letača Svetog Iliju, obeležavaju radno gašenjem požara na Mokroj Gori.

- Uz nadljudske napore koje su uložili u gašenju požara u okolini Negbine kod Nove Varoši i pomoć kolegama iz Republike Srpske u gašenju vatrene stihije na planini Stolac iznad Višegrada, neumorno su se uhvatili u koštac i sa požarom na Mokroj Gori. Kolegama pilotima srećna slava - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Jake snage Sektora za vanredne situacije su na terenu od noćas. Gađamo deo koji je prilično nepristupačan i tu će helikopteri imati dosta posla. Ukoliko ne dođe do nekih ekspresno loših uslova, nadamo se da idemo ka nekom bonjem rešenju - rekao je za RINU Luka Čaušić, vršilac dužnosti pomoćnika Ministra unitrašnjih poslova i načelnika za vanredne situacije.

- Vetar se ponovo pojačava, a priručni bazen sa koga se helikopter snabdeva vodom je napravljen. Trenutno su angažovana 4 helikoptera, kao i 16 dobrovoljnih društava, a i 132 lica iz Sektora za vanredne situacije koji koriste sigurnosnu užad kako bi se osigirali da ne padnu u provaliju jer je teren prilično nepristupačan - kaže Vlade Plemić, zamenik načelnika Uprave za vatrogasno spasilačke jedinice i civilnu zaštitu"

Na lice mesta stiglo je još 82 vatrogasca-spasioca iz 10 gradova Srbije sa teškom mehanizacijom, autocisternama i vozilima za gašenje šumskih požara, 78 pripadnika specijalizovane jedinice civilne zaštite, kao i pripadnike dobrovoljnih vatrogasnih društava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima