• 0

Održana Puzijada, najslađa trka na svetu: Takmičile se 33 bebe, prvi do cilja Jovan, Đurđa i Dunja

Ovo takmičenje održano je u nedelji dojenja, a takmičari su dobili brojne nagrade

  • 0
Puzijada Užice, bebe

Foto: Grad Užice/Dragan Karadarević

Na užičkoj Puzijadi, 11. po redu, koju zajednički organizuju Udruženje "Roditelj" i Grad Užice povodom Svetske nedelje dojenja, na Gradskom trgu okupila su se 33 učesnika.

U tri kruga, mališani uzrasta od 8 do 15 meseci takmičili su se puzeći. Ovogodišnji pobednici bili su Jovan Ilić u prvoj, Đurđa Milović u drugoj i Dunja Mirković u trećoj kategoriji. Učesnicima puzijade dodeljene su i brojne nagrade.

Slađana Popović iz udruženja "Roditelj" istakla je da je ove godine tema bila važnost dojenja i da se broj mama koje doje svoju decu iz godine u godinu povećava.

- Akcenat ove puzijade je na nedelji dojenja koja se najviše i promiviše, odnosno zdrava prirodna ishrana. Dojenje je zadnjih godina u porastu, do pre pet godina je procenat majki koje su dojile bio oko 13 odsto, danas je to 29, što je veliki uspeh za nas - rekla je ona.

Tokom ove manifestacije odražano je tradicionalno savetovalište na otvorenom, za roditelje i buduće roditelje gde su u spontanoj atmosferi. Pedijatar, ginekolog, patronažna, akušerska i pedijatrijska sestra delili savete i rešavali dileme zainteresovanim sugrađanima.

Prema rečima Slobodana Grbića, člana Gradskog veća za socijalnu politiku, Grad će nastaviti da podržava ovakve manifestacije i trudiće se da pomogne svim budućim mamama za rođenje deteta u vidu novčane pomoći.

- Natalitet je u padu ne samo u Užicu već u celoj Srbiji, to je problem i Evrope. Mi smo nacija koja stari i od izuzetne važnosti je da se organizuju ovakvi događaji. Zahvalio bi se Udruženju "Roditelj" koji su na neki način veliki partner Gradu kada je u pitanju promocija pronatalitetne politike. Ovo je sigurno jedna od najlepših manifestacija koja se organizuje na našem Gradskom trgu - rekao je Grbić.

Video: Opšta ekstaza! Bebe ponavljale istu radnju do iznemoglosti, samo da bi se valjale od smeha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima