≫ 

Poznato stanje brata (5) i sestre (9) iz Srbobrana za kojima se tragalo: Evo ko sada brine o njima

Policija protiv majke podnosi krivičnu prijavu

  • 15
Nis, majka i deca, zanemarivanje zlostavljanje dece

Foto: Pixabay, SUP Niš

Brat (5) i sestra (9) iz Srbobrana, koji su nestali 2. avgusta u Nišu i za kojima se do noćas tragalo kada su pronađeni kod rođaka u Beogradu, dobro su, a Gradski centar za socijalni rad u Beogradu, preduzima sve mere kako bi se deca adekvatno zbrinula, kažu za Telegraf.rs u Centru.

Deca su, kao što smo već objavili, pronađena noćas u Beogradu. Ona su sama autobusom došla u prestonicu i sklonila se kod rođaka jer nisu želeli da više budu sa majkom koja ih je dovela u Niš, i koja ih je, navodno, terala da prosjače. 

Brigu o deci preuzeo je Gradski centar za socijalni rad u Beogradu, a protiv majke će policija podneti krivičnu prijavu. 

Deca, brat i sestra, čiji je nestanak prijavljen u Nišu, a koja su pronađena sinoć u Beogradu, dobrog su zdravstvenog stanja i stručni radnici Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti u skladu sa zakonom, procedurama i aktuelnom situacijom kako bi ih adekvatno zbrinuli - rečeno je za Telegraf.rs u Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu.

Deca su, da podsetimo, pronađena tako što je, nakon što su mediji objavili fotografije dece, u komentaru ispod teksta neko naveo da je 2. avgusta putovao sa njima autobusom koji je saobraćao na relaciji Niš – Subotica.

- Policija je kontaktirala sa njim, on je potvrdio navode u komentaru i kazao da su deca izašla iz autobusa u Beogradu. Inspektori niške Kriminalističke policije ponovo razgovarali sa majkom nestale dece kako bi saznali kod koga bi mališani mogli da borave u ovom gradu. Ona im je kazala da tamo ima rođake i dala im njihov kontakt. U saradnji sa beogradskim kolegama, niška policija je pronašla čoveka kod koga su deca otišla, a on im je potvrdio da se nalaze kod njega. U slučaj se uključio i beogradski Centar za socijalni rad koji je preuzeo dalju brigu o deci – naveli su naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Policija podnosi krivičnu prijavu protiv majke

 

Policija u Nišu će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu protiv majke (28) dece podneti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i zanemarivanje maloletnog lica.

- Ona se sumnjiči da je zanemarivala potrebe svoje dvoje dece kao i da nije vodila računa o deci koja su se iz kuće udaljila u jutarnjim časovima, a ona je njihov nestanak prijavila tek u večernjim - navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Kako se navodi u zakonu, roditelj usvojilac, staralac ili drugo lice koje grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja zapusti maloletno lice o kojem je dužno da se stara, kazniće se zatvorom do tri godine.

Majka: Neću dozvoliti da mi deca budu oduzeta

 

Snežana Đorđević (28), majka dece tvrdi da nisu tačni navodi da su mališani zanemarivani, te da su zato otišli od kuće.

Ona je za Telegraf.rs kazala da ide u Beograd kako bi preuzela mališane, te da neće dozvoliti da joj budu oduzeti.

- Sve je to izmišljeno da bi mi deca bila oduzeta, ništa od toga što se piše nije istina. Vi ste sa mnom razgovarali, videli ste moje ponašanje, ja nisam takva osoba kakvom me opisuju. Neću dozvoliti da mi oduzmu decu. U Srbobranu imam kuću potpuno opremljenu, primam socijalnu pomoć od 32.000, što je za mene i moje troje dece sasvim dovoljno. Idem da svoju decu vratim, ako ne mogu drugačije to ću učiniti preko suda. Upravo sam krenula u Beograd, čim uzmem decu, otići ću u Centar za socijalni rad i zatražiti da mi urade testiranje na narkotike. Neka se vidi da li uzimam drogu, kako me sumnjiče. To nije tačno, meni narkotici ne trebaju, ja sam dobra majka – ponavlja Snežana.

Ona nije umela da objasni zbog čega su deca otišla u Beograd bez njenog znanja, ali ističe da ih nije zanemarivala niti ih je terala da prose.

Video: Amber alert sistem - pomoć u pronalaženju nestale dece

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mrki

    5. avgust 2021 | 15:57

    ima socijalnu pomoc 32000 din zato i nece da rade.To ima samo u Srbiji svi su zasticeniji od nas srba.

  • Aha

    5. avgust 2021 | 17:01

    Teško deci pored takve majke. Za mesec dana se udala, pa rastala i opet, našla dečka sa kojim živi. Da li je za to vreme videla decu ili samo onu stvar.

  • Majka

    5. avgust 2021 | 17:36

    Nisi ti majka, ti si g. od zene, koliko se vidi. Ko zna sta su trpela deca, a da to ne pise, kad su sama odlucila da udju u bus, i lagano odu za BG! Ja bih crkla da ih minut ne vidim pored sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA