≫ 

Na snazi narandžasti meteoalarm, vratio se tropski talas: Vrlo je opasno, vlada visoko UV zračenje

Tokom naredne sedmice u većini gradova najviše temperature biće do 37 stepeni

  • 0
rhmz, prognoza Printskrin: hidmet.gov.rs

Za kraj radne nedelje najavljene su visoke temperature, u nekim mestima će biti i 37 stepeni, a na snazi je narandžasti meteoalarm.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na visoke temperature u toku dana, kao i povratak toplotnog talasa krajem naredne sedmice.

- Danas u celoj zemlјi, a od ponedelјka do srede u centralnim, južnim i istočnim krajevima Srbije veoma toplo sa najvišom temperaturom od 34 do 37 stepeni Celzijusa.

Takođe, na sajtu RHMZ-a je na snazi i narandžasto upozorenje, koje podrazumeva da je vreme "veoma opasno", da dolaze opasne vremenske pojave, "a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje".

- Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - navodi se na sajtu RHMZ-a.

Sutra i u utorak će u većem delu zemlje situacija biti nešto povoljnija, budući da će za ta dva dana važiti žuti žuto meteoupozorenje.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku - navedeno je.

Vrednosti UV zračenja će danas biti u većini gradova vrlo visoke, između osam i 10. Nešto manje, ali i dalje vrlo opasno, zračenje biće na Paliću, Somboru i Kikindi. Do kraja sedmice i dalje visoke vrednosti, te treba biti oprezan.

Danas u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu temperature oko 35 stepeni. U Nišu veoma vrelo, skoro 40 stepeni Celzijusa. Nešto prijatnije biće na Zlatiboru, sa temperaturama ispod 35 stepeni.

Tokom nardne sedmice u većini gradova najviše temperature biće do 37 , a najniže od 15 do 17 stepeni.

Video: Spirala smrti! Evo kako vrućina može da bude fatalna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA