≫ 

Prva lepa vest o dečaku iz Vladičinog Hana kog je otac udario autom: Probudio se posle 5 dana borbe

Nesreća se dogodila na improvizovanom parkingu

  • 17
Dalibor Dimitrijević, saobraćajna nezgoda, udario dete Foto: Facebook/Ivana Dalibor Dimitrijevic

Dečak iz Vladičinog Hana, kog je otac pre tačno sedam dana udario autom na improvizovanom parkingu u koji se pet dana borio za život, konačno je stabilno, saznaje Telegraf.rs.

- Dečak je u petak popodne skinut sa mehaničke ventilacije. Stabilan je, samostalno diše, unosi hranu i vodu, komunikativan je. I dalje ima dva torakalna drena, ali očekuju lekari da se i to reši do kraja nedelje i da dete bude prebačeno iz jedinice intezivne nege na odeljenje klinike - rečeno je za Telegraf iz KC Niš.

Podsećamo, dečak je na improvizovanom parkingu čučnuo iza auta da zaveže pertlu, otac ga nije video i udario ga je BMW-om.

Dete je zbrinuto u niškom Kliničkom centru zbog ozbiljnosti zadobijenih povreda.

Otac u isto vreme okrivljeni i oštećen

Advokat Ivan Simić za Telegraf objašnjava da se najverovatnije radi o nehatnoj situaciji.

- Ne znamo da li je ugrozio bezbednost saobraćaja, a time i svog sina koji je dobio povrede na samom parkingu. Otac podleže krivičnom gonjenju jer je došlo do teške telesne povrede i može da bude podložan krivičnom gonjenju ukoliko dođe do smrti deteta. Visina kazne zavisi od toga koje će mu delo biti stavljeno na teret i može da bude u rasponu od nekoliko meseci do nekoliko godina - kaže advokat.

Ipak, kako ističe, situacija nije tako jednostavna.

- Situacija je specifična i nije toliko česta. Posledice teško pogađaju počinioca dela, odnosno oca, te ima mesta za primenu instituta oslobođenja od kazne. Ukoliko bude proglašen krivim može da bude oslobođen ukoliko je u pitanju stvarni nehat i nema njegove posebne krivice jer je on u ovom slučaju i okrivljeni i oštećeni, s obzirom na to da je u pitanju njegovo maloletno dete. To se u pravnom terminu naziva konfuzija - dodaje Simić.

Ističe da u obzir moraju da se uzmu sve okolnosti.

- Potrebno je da se utvrdi da li se radi o nehatu ili nepažnji. Otac može da podleže krivičnoj odgovornosti ukoliko se utvrdi da je vozio u alkoholisanom stanju, da nije poštovao saobraćajne propise, ili nije obratio dovoljnu pažnju, što je rezultovalo teškim telesnim povredama po njegovo dete - zakljčuje.

Video: Kamion sa peskom survao se na dečije igralište: Vozač povređen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA