Poznato u kakvom je stanju beba povređena u teškoj saobraćajki kod Rume: Ima samo 10 meseci

Saobraćajka se dogodila sinoć oko 20 časova

  • 1
Dete, dečak, respirator, korona, bolnica, dečja operacija, hirurgija, anestezija Ilustracija Foto: Shutterstock

Beba koja je povređena u saobraćajnoj nezgodi u Rumi je stabilnog opšteg stanja, ima tešku telesnu povredu, ali je van životne opasnosti, kaže za Telegraf.rs doktor Goran Rakić anesteziolog, lekar na Odeljenju hirurške intenzivne terapije u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Vojvodini. 

Reč je o dečaku M. K., starom svega 10 meseci. Na sreću, kako kaže dr Rakić za naš portal, on je stabilno, i male su šanse da može da dođe do nekog pogoršanja.

Dete je na Odeljenju hirurške intenzivne terapije. Ima tešku telesnu povredu, ali je njegovo opšte stanje stabilno, nije životno ugroženo. Ima frakturu kostiju lobanje, to se prati i sutra će mu se raditi dodatni CT - kaže dr Rakić za Telegraf.rs.

Objašnjava da je dečak u intenzivnoj jer postoji mogućnost pogoršanja, ali da je statistički jako malo verovatno da se to dogodi.

- Istina, ima tešku telesnu povredu, ali je zadovoljavajućeg opšteg stanja, i na daljem je praćenju - objašnjava dr Rakić i dodaje da dečak od 8 kilograma dobro jede i pije.

Saobraćajna nezgoda se dogodila sinoć oko 20 časova kada je automobil marke "polo" slteo s puta u kanal.

U vozilu je kako su javili mediji bilo šestoro ljudi među njima i beba. Reč je o porodici koja je, navodno iz Pećinaca išla u pravcu Iriga. Pretpostavlja se da je vozač automobila P.J. (59) usled neprilagođene brzine sleteo s puta i uleteo u kanal.

U vozilu je bila i vozačeva supruga O. K. (53), koja je zadobila, takođe, teške telesne povrede i njihovo četvoro dece. Pored nje i bebe, u vozilu su još bili i devojčica od 17 godina i blizanci mladić i devojka starosti 22 godine.  

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA