Majka dece koja su pobegla od nje, ne odustaje: Ćerka je lagala, nadam se da će me blago kazniti

Treće dete je i dalje sa mnom što me teši da ću proći sa nekom opomenom, kaže ona

  • 8
Majka nestale dece, Snežana Đorđević, Niš Poriče da je zlostavljala decu, Foto: Telegraf/Dragana Kocić

Snežana Đorđević (28) iz Srbobrana, majka dvoje maloletne dece koja su pod starateljstvom Centra za socijalni rad u Beogradu nakon što su pobegli iz Niša tvrdeći da su zlostavljani, i dalje tvrdi da je ispunjavala majčinske dužnosti, te da se nada da će joj devetogodišnja ćerka i petogodišnji sin, biti vraćeni.

Niška Policijska uprava je 5. avgusta saopštila da će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva protiv nje podneti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i zanemarivanje maloletnog lica. Reakcija policije je usledila nakon što je Snežana 2. avgusta prijavila nestanak ćerke i sina navodeći da su poslednji put viđeni u parku „Čair“. Deca su pronađena 5. avgusta u Beogradu gde su otputovali autobusom iz Niša tražeći zaštitu od rođaka koji tamo živi. Devetogodišnjakinja se požalila da ih je majka terala da prose pa je brigu o njima preuzeo beogradski Centar za socijalni rad.

Najavljena krivična prijava protiv Snežane za delo za koje joj preti čak pet godina zatvora, još nije podneta pa se ona nada da bi mogla da izbegne strogu kaznu.

- Treće dete je i dalje sa mnom što me teši da ću proći sa nekom opomenom ili nekom blažom kaznom. Smatram da, pošto mi nisu i njega oduzeli, još ima nade da povratim ovo dvoje. U Centru za socijalni rad u Beogradu su mi kazali da ne mogu da mi budu vraćeni dok sud ne kaže svoje, a ja se nadam da će se istina utvrditi i da će policija odustati od krivične prijave. Moja ćerka je sve lagala, nije istina da sam ih terala da prose, lepo sam ih čuvala. Ne znam zašto je to izmislila ni zbog čega su pobegli. Ali eto, njoj su poverovali, a meni ne, i sad ne znam šta će biti ni sa njima ni sa mnom – žali se Snežana.

Majka nestale dece, Snežana Đorđević, Niš Tvrdi uporno da decu nije terala da prose i da je njena ćerka sve slagala, Foto: Telegraf/Dragana Kocić

Otac mališana, kako kaže, ni na koji način nije odgovoran za ove događaje, jer nije ni znao da su deca nestala.

- On je trenutno u Beogradu, videla sam ga kada sam išla da se raspitam za decu, boravio je kod svog oca. I on je spreman da pomogne ali ne zna šta treba da uradi – objašnjava Snežana.

Ona je ranije kazala da je iz Srbobrana došla u niško selo Gornji Matejevac gde se udala, ali je posle kraćeg zajedničkog života, napustila supruga. U Nišu je boravila u kući u ulici Ćirila i Metodija kod čoveka koga je slučajno upoznala, a kako je kazala, deca su imala običaj da izlaze u grad i da se igraju.

- U Beogradu smo živeli osam i po godina, tamo imam prijatelje, baš smo bliski, deca ih dobro poznaju. Da sam znala da su kod njih, ne bih ni obaveštavala policiju, pozvala bih ih i sve bi bilo u redu. Oni nisu imali moj broj telefona da mi jave da su mi sin i ćerka kod njih – pravdala se Snežana.

Da podsetimo, Snežanini mališani su locirani zahvaljujući svedočenju putnika iz autobusa Niš – Subota kojim su deca otputovala.

- Nakon što su mediji objavili fotografiju nestalih, jedan čovek je u komentaru ispod teksta naveo da je 2. avgusta putovao sa njima autobusom koji je saobraćao na relaciji Niš – Subotica. Policija ga je kontaktirala, on je potvrdio navode u komentaru i kazao da su deca sišla iz autobusa u Beogradu. Inspektori niške Kriminalističke policije ponovo razgovarali sa majkom nestale dece kako bi saznali kod koga bi mališani mogli da borave u ovom gradu. Ona im je kazala da tamo ima rođake i dala im njihov kontakt. U saradnji sa beogradskim kolegama, niška policija je pronašla čoveka kod koga su deca otišla a on im je potvrdio da se nalaze kod njega. U slučaj se uključio i beogradski Centar za socijalni rad koji je preuzeo dalju brigu o njima – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Krivični zakonik predviđa da će se roditelj, usvojilac, staralac ili drugo lice koje zlostavlja maloletno lice ili ga prinuđava na pretereran ili rad koji ne odgovara uzrastu maloletnog lica ili na prosjačenje, ili ga iz koristoljublja navodi na vršenje drugih radnji koje su štetne za njegov razvoj, kazniti zatvorom od tri meseca do pet godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fatma

    10. avgust 2021 | 20:16

    Majko,bolje bi ti bilo da središ malo to dvorište i kuću,sve ti je u neredu.

  • Silvija

    10. avgust 2021 | 20:20

    Gde se ova zena nalazi i zasto place,bolje da je ovo djubre ocistila pored sebe ili je to zajednicko djubre od stanara Majka koja vrslja po gradu à troje dece ostavlja same,Treba pitati decu hoce li majku ili ne,normalno da hoce majku i vole majku ali zasto su pobegla?

  • Dasa

    10. avgust 2021 | 22:59

    Sram je bilo da tako mlada zena ima toliki krs i nered iza svojih ledja...! Vazno je da je obukla lepu majicu i pustila lazne suze...! Majmunska posla!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA