≫ 

Uroš (34) izgubio bitku s bolešću: "Pamtićemo ga po slatkom osmehu i neizmernoj dobroti"

Ispraćaj će se održati sutra u 13 sati na Istočnom groblju u Knjaževcu

  • 1
Uroš Jovanović Uroš Jovanović, Foto: Facebook

Uroš Jovanović (34), hrabri mladi momak iz Knjaževca, preminuo je posle 15 godina borbe s teškom bolešću. Ispraćaj će se održati sutra u 13 sati na Istočnom groblju u Knjaževcu, a izjave saučešća u kapeli od 10 sati.

Uroš je bio mlad dečko čiji je život tekao normalno sve do 2006. godine, kada ga je problem sa glavoboljama odveo do saznanja da boluje od tumora na malom mozgu. Iste godine je operisan na Kliničkom centru Srbije u Beogradu. Nakon operacije i zračenja Uroš se oporavio, i vratio svakodnevnom životu i aktivnostima.

Na kontrolnom pregledu u julu 2019. godine lekari su ustanovili recidiv tumora. Nova operacija je usledila u februaru 2020. godine, nakon toga 30 ciklusa hemioterapija, zatim još 6. Urošu se stanje pogoršalo.

Bolnica u Istanbulu mu je dala nadu sa novim sistemom zračenja (True Beam) tehnologijom. Nažalost, opaka bolest odnela je prevagu i dragi Uroš napustio nas je zauvek. Prijatelji na Fejsbuku oprostili su se porukama od hrabrog Uroša.

"Druže iz školske klupe, počivaj u miru. Tužna vest da tužnija ne može biti , znam koliko si se herojski borio godinama sa tim zlom i nade ulagao... Saučešće porodici", "Moje saučešće, neka počiva u miru, pamtiću ga po slatkom osmehu i neizmernoj dobroti...", samo su neki od potresnih statusa ostavljenih ispod Uroševe slike.

Video: Kuća prazna, na grobu detinjstvo: Radenko (8) je pre 3 godine umro greškom lekara i niko nije kriv

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA