≫ 

Vučić o kovid propusnicama o kojima je pričao Kon: Slušaćemo struku, ali moramo da poštujemo i Ustav

- Ne možemo da se unervozimo i da ne slušamo struku zato što nama lično ne odgovara - kaže Vučić

  • 77
Predrag Kon, Aleksandar Vučić Foto: Tanjug Strahinja Aćimović/Sava RAdovanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas gradilište nove kovid bolnice na Mišeluku u Novom Sadu. On je tom prilikom komentarisao navode doktora Šeklera i doktora Kona o uvođenju kovid propusnica.

- Mi ćemo da slušamo i doktora Kon i doktora Šeklera, ali moramo da razmišljamo i o poštovanju Ustava, pa ćemo da vidimo, ali svakako ćemo slušati struku. Na takav način smo počeli. Ne možemo da se unervozimo i da ne slušamo struku zato što nama lično ne odgovara ili zato što nam se nešto ne sviđa. Ali u svakom slučaju moraćemo da razgovaramo o tome šta je to što možemo da uradimo, šta je to što ne možemo da uradimo - rekao je Vučić.

Ranije je doktor Kon rekao, na pitanje šta misli o kovid propusnicama, da je „bez jasnog stava da li su kovid propusnice legitimne ili ne vrlo nezahvalno pričati“.

- To se doživljava kao ozbiljna diskriminacija, izaziva bes kod ljudi i nema političke volje za to (kovid propusnice) - rekao je Kon u Danu uživo. - Racionalno je da postoje kovid propusnice, samim tim što o tome govorim siguran sam da će to izazvati navalu besa, naročito kad sam ja u pitanju, ali to je racionalno - dodao je on.

Prema Vučićevim rečima, brine broj zaraženih koji raste iz dana u dan. Broj zaraženih je jutros porastao znatno u odnosu na prošlu subotu, naveo je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boza

    14. avgust 2021 | 11:40

    Mozete da uvodite sebi propusnice, narodu necete moci ni po Ustavu Republike Srbije, ni po volji naroda. Narod vas je doveo na vlast, narod ce vas i oterati sa vlasti, ukoliko krenete da sa ovim.

  • DS

    14. avgust 2021 | 11:53

    Koju struku?

  • Samo

    14. avgust 2021 | 12:02

    Racionalno je da dr Kon ode u penziju. Odkad se to ova drzava brine za nase zdravlje,da ne kazem pojedinci????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA