≫ 

U delu Mionice vanredna situacija zbog vode: Zabrana upotrebe za zalivanje i druge namene

Vanredna situacija je proglašena u šest gornjih sela, Mratišić, Osečenica, Bukovac, Golubac, Rajković i Robaje

  • 1
česma, voda, nestanak vode, pijaća vda Foto: Pixabay

U šest sela opštine Mionica proglašena je vanredna situacija radi obezbeđivanja redovnog vodosnabdevanja.

Iz opštine najavljuju da će biti upućen apel Vojsci Srbije da u Mionicu pošalje jedan broj mobilnih cisterni kapaciteta 8.000 litara koje bi bile upotrebljene za vodosnabdevanje domaćinstva u selima.

Po nalogu predsednika opštine i predsednika opštinskog štaba za vanredne situacije Bobana Jankovića biće nabavljeno 20 cisterni od 1.000 litara kako bi se obezbedilo da pijaća voda bude dostupna svim građanima.

- Vanredna situacija će trajati sve dok ne omogućimo dovoljne količine vode za redovno vodosnabdevanje - rekao je Janković nakon sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Vanredna situacija je proglašena u šest gornjih sela, Mratišić, Osečenica, Bukovac, Golubac, Rajković i Robaje.

Na sednici je doneta odluka o strogoj zabrani upotrebe pijaće vode za zalivanje i druge namene, za vreme trajanja vanredne situacije, a inspekcija je dobila nalog da vrši pojačan nadzor na terenu.

- Usled dugotrajnih suša i drastično povećane potrošnje vode opao je pritisak u gradskom vodovodu i on više nije u mogućnosti da isporuči vodu do svih korisnika. Vanredna situacija je privremeno rešenje koje nam omogućava da obezbedimo dovoljne količine vode stanovnicima Mionice koji žive u udaljenim selima - navodi se u saopštenju opštine.

Paralelno s tim radi se na pojačavanju kapaciteta opštinskog vodovoda, dodaju nadležni.

Video: Gejzir usred Beograda, opšti haos na ulicama zbog nevremena

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    15. avgust 2021 | 03:14

    A sto je u poslednjih 2 meseca u preko deset Valjevskih sela prava humanitarna katastrofa zbog raspada elektroenergetskog sistema gde potrosaci struje trpe ogromne stete i danas vec trecu nedelju za redom protestvuju na magistralnom putu Valjevo Loznica to ocigledno nikog ne zanima. Mi nemamo struju od koje zavisi i voda i hrana koju cuvamo u svojim rashladnim uredjajima a proizvodjaci mleka dnevno prosipaju na stotine litara mleka iz svojih rashladnih uredjaja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA