≫ 

Konačna pobeda: Za malenog Boška skupljen novac i za lek, i za troškove lečenja

Boško bi trebalo da do kraja nedelje otputuje u Budimpeštu gde će primiti lek

  • 41
Boško Gugleta Foto: Instagram/daiboskopobedisma

Nakon 80 dana teške borbe, Srbija je uspela da skupi novac za malog Boška Gugletu, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, i za čije lečenje je bilo potrebno 2,5 miliona evra. Danas su se i njegovi roditelji oglasili i potvrdili da je sakupljeno i 120.000 evra, koji su juče nedostajali za troškove lečenja. Podsećamo, juče je objavljeno da je prikupljen novac za lek.

- Dragi naši, nakon tačno 80 dana sakupljanja sredstava za najskuplju terapiju na svetu, objavljujemo da smo USPELI! Naša sreća je ogromna, a zahvalnost večna. Ne postoje reči kojima bismo mogli da opišemo koliku zahvalnost osećamo. Srećni smo i ponosni što je naš dragi dečak ujedinio sve dobre i humane ljude, sve vas koji ste nam ovu radost omogućili - piše u objavi na Instagram stranici "Da i Boško pobedi SMA".

- Hvala na svakoj donaciji, poslatoj poruci i pozivu, na svakoj objavi na društvenim mrežama i svakom pomenu Boškovog imena. Hvala na svakoj doniranoj stvari, organizovanom bazaru, nagrađivanju, licitacijama, za svaku postavljenu kutiju. Hvala našim malim velikim drugarima iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, gimnazijalcima i studentima. Hvala svim kompanijama, svim malim preduzetnicima na svim sjajnim akcijama. Hvala svim medijima i poznatim ličnostima, uz čiju podršku se za Boška čulo širom Srbije i sveta - dodaje se u saopštenju.

- Hvala Boškovom timu, našoj porodici i prijateljima koji su hrabro stajali uz nas, bili naša podrška i oslonac u svim lepim i onim manje lepim trenucima. Hvala svima vama koji ste bili uz nas. Trudićemo se, ali ne verujem da ćemo ikad moći dovoljno da vam se odužimo za sve što ste uradili za nas.

- Iako smo veoma srećni zbog našeg velikog uspeha, ne smemo zaboraviti ostale korisnike Fondacije koji se i dalje bore i kojima je pomoć i dalje potrebna. Zato vas molimo da i dalje šaljete poruke, organizujete bazare, kačite licitacije i donirate bilo kome od njih.

- Na kraju, apelujemo na državu da se što pre uvede obećani skrining kako bi deca rođena sa SMA što ranije dobila terapiju koja im je preko potrebna i za njih znači život.

- I konačno, kada je reč o terapiji Zolgensma, nadamo se da će ona uskoro biti odobrena u Srbiji i od srca želimo da Boško bude poslednje SMA dete za koje smo strepeli da li će se dovoljan broj poruka poslati na vreme.

Sada novac skupljamo za Vanju Malović

Sada je vreme da sve snage preusmerimo na sakupljanje novca za devojčicu Vanju Malović, koja takođe boluje od SMA.

Ova preslatka devojčica rođena je 13. maja ove godine kao zdrava beba. U prvom mesecu života, njena mama Milica primetila je da Vanja dugo spava u odnosu na starijeg brata, ali i da su joj rukice i noge mlitave, iako je lepo napredovala.

Vanja je imala dva meseca i jedan dan kada je njenim roditeljima saopštena užasna dijagnoza - spinalna mišićna atrofija tip 1. Na početku je osetila strah, razočaranost, neizvesnost. A onda... agonija.

Pomozimo Vanji:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1077 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1077 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131465-72

Uplatom na devizni račun: 160600000113399451

IBAN: RS35160600000113399451

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusko

    18. avgust 2021 | 12:56

    E malisa, neka ti je sa srecom i da nam budes ziv i zdrav 100 godina!!!

  • La familia

    18. avgust 2021 | 13:02

    Da napomenem da su Srbi iz celog sveta ucestvovali (posebno Republika Srpska) i da je ovo pobeda svih Srba i nadamo se malog Boska 😊 Puno mi je srce ♥️ Zivio nam decace jos 100 godina 🙏

  • Nev

    18. avgust 2021 | 12:55

    Srećno sine naš srpski! Bog te pratio na tvom putu do konačnog ozdravljenja!🙏💙 Sad idemo jako i za Vanju Malović, jer mi smo njihov spas, za našu decu se samo ovaj narod bori i niko više i pokazali smo više puta da je to dovoljno! Idemo Srbijo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA