Ministar prosvete održao sastanak, pa se oglasio o organizaciji nastave od septembra

- Još uvek ima puno prosvetnih radnika koji se nisu vakcinisali i važno je da im obezbedimo odgovore na eventualna pitanja - rekao je Ružić

  • 16
Krizni štab Foto: ATA Images

Prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić sastao se danas sa predstavnicima reprezentativnih sindikata kako bi razgovarali o nastavi od 1. septembra, planovima Ministarstva u narednom periodu, kao i izazovima sa kojima se susreću zaposleni u obrazovnom-vaspitno sistemu.

Ružić je istakao da se na odluku o modelu nastave čeka sednica Kriznog štaba, za koju očekuje da se održi u najskorijem roku, te će zaposleni u školama imati dovoljno vremena da se spreme za početak nastave. Složivši se da je redovna nastava najbolja opcija za svu decu, sagovornici su istakli i važnost vakcinacije prosvetnih radnika kao jednog od faktora da od 1. septembra tako i bude.

- Tome najviše i težimo - kazao je on dodavši da je iznad svega važnije zdravlje i dece i zaposlenih te da će se ponajviše saslušati šta zdravstvena struka kaže. Na sastanku je dogovoreno da se naredni sastanak ministra i predstavnika sindikata održi posle sednice Kriznog štaba na kojoj bi se dogovorila primena odluke o modelu nastave.

Podsetivši da je vakcina civilizacijska tekovina i jedina opcija da se što pre vratimo uobičajenim aktivnostima, Ružić je istakao da razume da i dalje postoje nedoumice koje se mogu rešiti edukacijom i razgovorima sa relevantnim zdravstvenim radnicima.

- Još uvek ima puno prosvetnih radnika koji se nisu vakcinisali i važno je da im obezbedimo odgovore na eventualna pitanja - rekao je Ružić i dodao da će se u narednom periodu održati vebinari i susreti sa zaposlenima.

Pored ovih aktuelnih tema, na sastanku je bilo reči o planovima Ministarstva kada je reč o zakonskoj regulativi za čiju potpunu i uspešnu primenu je važan dijalog sa sindikatima. Takođe, predstavnici sindikata izrazili su nadu da će se u narednom periodu razgovarati sa resornim ministarstvima o sprovođenju reforme sistema plata, radi fer i transparentne podele sredstava.

Na sastanku su bili Zvonimir Jović, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Srđan Slović, Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije Nezavisnost, Valentina Ilić, Sindikat obrazovanja Srbije i Slobodan Brajković, Sindikat radnika u prosveti Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baki

    18. avgust 2021 | 16:27

    Ne polemišite više o polasku dece u školi. Ustavnim pravom svako dete ima prava na školu. Bavite se malo Gučom i Roštiljijadom, Egzitom, sve se može samo u školu ne. Ma dajte više dosadiste i Bogu sa ti vakcinama. Ko želi da se vakciniše niko mu ne brani, ne ucenjujte sve redom.

  • Ernest

    18. avgust 2021 | 13:47

    Ministre vakcinisite vasu decu. Cek, nemate decu? Dace Bog da ih imate pa ih onda vakcinisite 10 x godisnje ako zelite.

  • Blok

    18. avgust 2021 | 14:27

    Daće prosvetnim radnicima edukaciju na eventualna pitanja, ali ako prosvetni radnici ne budu bili zadovoljni "edukacijom" , deluje mi da će ih onda usloviti da se vakcinisu pretnjom otkazom? O vakcinisanju dece nemam sta da razglabam. To je po mom misljenju bespredmetno. Ako neki roditelj bas zeli da vakcinise decu, samo neka izvoli.. Njihova porodična stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA