Još jedan mural mladom Vranjancu koji je poginuo kao časni vojnik: Ognjen ne sme da padne u zaborav

Ognjen Trajković je smrtno stradao prilikom padobranskog skoka, na vojnom poligonu u Nišu

  • 1
Ognjen Trajković Foto: Ministarstvo odbrane

Na ulazu u gradski park u Vranju oslikan je mural sa likom desetara Ognjena Trajkovića, koji je poginuo u aprilu, prilikom izvođenja padobranskog skoka, objavila je Fejsbuk stranica SMS dn017.

Sa osmehom na licu, Ognjen je prikazan kao da ne poznaje smrt. I zato u ovom gradu nastavlja da živi kao legenda i heroj.

Ognjen Trajković bio je padobranac u 3. padobranskoj četi 63. padobranske brigade u Nišu.

Trajković je rođen 20. decembra 2000. godine u Vranju. Nije bio oženjen. Javnost će ga pamtiti kao mladića koji je imao veliko srce, dok će kolege i prijatelji pamtiti njegovu ljubav prema vojnom pozivu, čestitost, hrabrost, drugarstvo i odanost otadžbini.

Priča u slici: Na ulazu u gradski park u Vranju oslikan je mural sa likom desetara Ognjena Trajkovića, koji je poginuo u...Posted by SMS dn017 on Среда, 18. август 2021.

Ognjen Trajković je poginuo prilikom padobranskog skoka, na vojnom poligonu u Nišu. Spekuliše se da mu se padobran nije otvorio, ali će više pojedinosti o tragičnom događaju verovatno biti poznato nakon istrage.

Inače, ovo nije prvi mural posvećen vranjanskom heroju, na inicijativu porodice i prijatelja, mural je oslikan i u haustoru kod Novogradnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    19. avgust 2021 | 14:12

    Ne želim da kvarim mural, niti da umanjim njegovu vrednost, niti posvetu stradalom vojniku, al pisana slova ne idu ovako. Slovo T u pisanoj verziji nije kao što je na muralu, ovako ispada slovo G. Voleo bih da to isprave, naš jezik je divan, i šteta je da se ovako greši na ovako bitnom mestu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA