≫ 

Meštani Božetića ne mogu da napoje više od 5.000 krava: Velika je muka, čekaju duže od 50 godina

- Plan je da konačno bude sve gotovo do jeseni sledeće godine, a tokom narednih nekoliko dana dobićemo 20 miliona dinara za realizaciju, a potom kako budu tekli radovi i ostatak novca - izjavio je predsednik opštine Nova Varoš

  • 0
Ovca, ovce

Foto: Pixabay

Meštani novovaroškog sela Božetići već decenijama imaju problem sa vodosnabdevanjem. Najteža situacija je preko leta, jer u svakom domaćinstvu se nalazi veliki broj grla stoke koju nemaju čime da napoje. Vodovod je trebalo da dobiju do kraja prošle godine, a kad voda nije potekla sa slavina odlučili su se na miran protest kako bi još jednom od nadležnih potražili neophodne odgovore.

- Skup je održan iz nužde, kako bi konačno saznali kad će biti gotov vodovod koji bi nas sve spasio. Ovo je jedan od najbogatijih stočarskih krajeva, sa nekoliko hiljada grla stoke i jasno je koliko je voda neophodna. Rečeno nam je da je korona usporila radove, što naravno razumemo jer je teška godina iza svih nas, ali je neophodno i rešavanje ovog našeg velikog problema. Velika je muka, naročito kad su ovako visoke temperature - izjavio je za agenciju RINA Slobodan Popović, predsednik Mesne zajednice Božetići.

Meštane je saslušao predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, ističući da je izgradnja vodovoda u selu Božetići jedan od prioritenih, ali i najzahtevnijih projekata.

- Na njegovu realizaciju se čeka duže od 50 godina. Radovi se odvijaju sa zakašnjenjem jer je epidemija korona virusa usporila mnoge projekte, pa tako i ovaj. Plan je da konačno bude sve gotovo do jeseni sledeće godine, a tokom narednih nekoliko dana dobićemo 20 miliona dinara za realizaciju, a potom kako budu tekli radovi i ostatak novca - izjavio je za RINU Vasiljević.

On dodaje da je svima jasno koliko je važno da se ovaj problem što pre reši za dobrobit svih, jer tu žive vredni stočari koji jačaju srpsku poljoprovredu i dobri uslovi za njihovu proizvodnju su neophodni.

- Zamolili smo ih za razumevanje, jer nam je svima u interesu da svi meštani Božetića dobiju vodu - kaže Vasiljević.

Do sada je urađeno dva i po kilometra cevovoda, a radovi koji se izvode su izuzetno teški i sporo se odvijaju. Ukupna vrednost projekta je oko 120 miliona dinara. Tokom naredne sedmice biće raspisana javna nabavka za odabir izvođača radova na projektu izgradnje vodovoda Ćurčića vrelo.

Video: Porasla cena svinja na 160 do 165 dinara bez PDV-a: Uzgajivači kažu sad smo na pozitivnoj nuli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA