Mladi virtuoz Joca u junu preživeo težak udes: Na Saboru u Pranjanima odabran za najboljeg

U automobilu bio sa ocem

  • 2
Jovan Vasić Piromanac Foto: RINA

Mladi virtuoz koji je na Saboru violinista Srbije u Pranjanima poneo titulu najboljeg, ovoga leta preživeo je tešku saobraćajnu nesreću. Jovan Vasić (15) iz Piromana kod Uba u junu je doživeo saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio teške telesne povrede, a mediji su preneli da je bio "na životnoj klackalici".

Kako je RINAtada pisala, dečak je od siline udarca proleteo kroz prozor automobila i prema rečima očevidaca leteo 20 metara kroz vazduh.

Sa svojim ocem u jutro 5. juna krenuo je na nastup u Hrvatsku, a na putu je došlo do udesa. U nesreći je povređen i njegov otac.

Iako se pre nepuna tri meseca pisalo kako se violinisti na početku sjajne karijere lekari Kliničkog centra Srbije bore za život, na Saboru u Pranjanima osvojio je titulu najboljeg, koju je poneo i na prvom Saboru iz 2019. godine. Tada je u kategoriji juniora proglašen pobednikom, a uspeh je ponovio i ove 2020. godine.

Zlatnu violinu, kao drugo po redu priznanje, dobila je Tina Jovanović iz Čačka.

Nagrada za najizvornije muziciranje pripala je Ognjenu Babiću iz Ključa kod Mionice.

Najbolje odsviranu pesmu Milivoj Jovanović iz Valjeva, a nagrada za kolo dodeljena je Bobanu Vasiću iz Piromana, piše RINA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan Sinđelić Sinđa

    21. avgust 2021 | 13:33

    Piroman je kolevka violine čuveni violinisti su Žika Šebek Slavoljub Stanojević Zlatomir Vasić Boja Rade Kostić (Vasić) zvani Boban Voz Dejan Kostić Piromanac Piromanski stil je jedinstven

  • Dragan Sinđelić Sinđa

    21. avgust 2021 | 13:14

    Bravo za Jovicu Vasić Piromanca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA