≫ 

Devojka od 26 godina preminula u Kovid bolnici u Batajnici

U najvećoj kovid-bolnici u zemlji, u Batajnici, iz dana u dan se povećava broj pacijenata

Kovid bolnica u Batajnici, Batajnica Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dr Jelena Veličković, pomoćnica direktora Kovid bolnice u Batajnici upozorava da je situacija alarmantna, jer tako brzo popunjavanje kapaciteta u bolnici do sada nisu imali prilike da vide.

- Danas je preminula pacijentkinja stara 26 godina, koja se lečila na intenzivnoj nezi - rekla je doktorka za RTS i istakla da je najveći broj pacijenata nevakcinisan.

Ona je takođe objasnila da je situacija alarmantna da se u bolnici nalazi nekoliko porodica - roditelji i deca koji se leče od pneumonije.

- Situacija je alarmantna jer ovakvu brzinu popunjavanja bolnice i ovoliko veliki porast broja prijema u bolnicu nismo očekivali ili nismo imali prilike do sad da vidimo. U toku jučerašnjeg dana primljeno je 40 pacijenata, a kako stvari stoje, taj će broj danas biti nadmašen - navodi Veličkovićeva.

Govoreći o težini kliničke slike navodi da među pacijentima ima i mladih sa teškom kliničkom slikom.

- Nažalost i mladi pacijenti i oni sa pratećim i bez pratećih bolesti nekada imaju tako tešku kliničku sliku sa smrtnim ishodom.

Kako kaže, karakteristično za ovaj talas je to da u bolnicu dolaze mladi, najčešće bez pratećih bolesti.

- Najveći broj pacijenata je nevakcinisan. Ima i vakcinisanih pacijenata koji su se veoma davno vakcinisali, obično starije životne dobi - istakla je.

Objašnjava da većina zaraženih pacijenata navodi da se zarazila ili na nekim skupovima, slavljima, proslavama, svadbama ili u toku letovanja.

U najvećoj kovid bolnici u zemlji, u Batajnici, iz dana u dan se povećava broj pacijenata.

Video: Tiodorović o dočeku i mladima: Žalosno je kada vidite da vam umre devojka koja je 93. godište

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MP

    21. avgust 2021 | 20:31

    Cele 2020-te ste tvrdili da mladi nisu ugroženi, da imaju samo asimptomatsku sliku, da su prenosioci... Sada ste krenuli baš na mlade? Šta vam je sledeće? Vakcinisaćete embrione?

  • Teorija zavere

    21. avgust 2021 | 20:09

    Zasto nisu objavili puno ime oi prezime ,i odaklen je devojka,kad zivimo danas u vremenu gde nista nije sveto covek u sve sumnja pa i u medijsku propagandu

  • maja

    21. avgust 2021 | 21:43

    U nemačkoj danas skoro 9.000 novoobolelih of korone, a preminulo samo 11, a kod nas toliko preminulih bude na 1.000 obolelih. Toliko o našim protokolima lečenja i zdravstvu generalno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA