≫ 

I danas sunčano, temperatura do 33 stepena: Sutra već tropski toplo u dva kraja Srbije

Danas je na snazi žuti meteoalarm, a sutra je i narandžasti

  • 1
Grocka, Proleće na Dunavu Foto: Nikola Tomić

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i malo toplije, sa temperaturom do 33 stepena, a na snazi je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavda (RHMZ) za sutra, u kojem se za jug i istok zemlje opet najavljuju visoke temperature.

Upravo u ova dva kraja biće narandžasti meteoalarm, koji ukazuje da je vreme opasno, dok će u drugim delovima Srbije biti i danas i sutra žuti.

- U ponedeljak na jugu i istoku zemlje biti veoma toplo sa najvišom temperaturom od oko 35 stepeni - navodi se u upozorenju RHMZ.

Danas će u duvati slab i umereni zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od 10 do 18, a najviša dnevna od 29 do 33 stepena.

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano i malo toplije. Jutarnja temperatura biće od 14 do 18, a najviša dnevna oko 31 stepen.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u ponedeljak će biti pretežno sunčano i toplo. Krajem dana i uveče na severozapadu, a u utorak i u ostalim krajevima naoblačenje i osveženje mestimično sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom.

U sredu će preovlađivati oblačno, svežije, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina se očekuje na istoku i jugoistoku zemlje. Zatim, do kraja perioda promenljivo oblacno, uz mogucnost kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom i temperaturom oko proseka.

Video: Otkrivamo kako se pravi vremenska prognoza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Хрвоје

    22. avgust 2021 | 07:59

    Значи ми у Пироту поново ћемо горити. Искрено мислим да Пирот има најбољу климу за живот. Нема количинских великих падавина, нема јаких ветрова а лето је лето.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA