U ovoj opštini vanredna situacija traje mesec dana: Dodatne restrikcije vode zbog velike potrošnje

U Bajinoj Bašti je krajem jula uvedena restrikcija vode kojom je zabranjeno zalivanje bašti, malinjaka, travnjaka, punjenje bazena i pranje automobila zbog smanjenja vode na vodozahvatu

  • 2
Vanredna situacija, nestašica vode, bajina bašta Foto: rina.rs

Odluka da se uvedu dodatne restrikcije doneta je zbog neracionalne potrošnje vode, uprkos brojnim apelima da se voda za piće koristi samo za najosnovnije potrebe, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća JKP "12.septembar".

Javno komunalno preduzeće iz Bajine Bašte donelo je odluku da će krenuti u dodatne restrikcije vode za piće svih delova grada od 16 do 18 časova i navode da zbog prekomerne potrošnje vode.

U Bajinoj Bašti je krajem jula uvedena restrikcija vode kojom je zabranjeno zalivanje bašti, malinjaka, travnjaka, punjenje bazena i pranje automobila zbog smanjenja vode na vodozahvatu. Na snazi i dalje ostaju restrikcije od 11.30 do 05.30 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    23. avgust 2021 | 18:50

    Istina je da vode nema ne zbog suše već zato što komunalno ima 70 posto gubitaka zbog šupljih cevi. Od 100 litara proizveden vode za piće građani dobiju 30 a 70 litara otekne kroz šuplje cevi. To stoji u u zvaničnom izveštaju komunalnog. Grad pored Drine ima nestašicu vode, ima li šta smešnije od ovoga? Gde su novinari kad ti trebaju da istraže i izveste o ovom čudu...

  • Mirko

    25. avgust 2021 | 14:38

    Stanje je alarmantno! Mnogo ljudi ima stomacni virus kao posledicu ovog stanja koje traje i koje se ne resava toliko dugo! Nastace katastrofa, a nadlezni u opstini nista ne preduzimaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA