≫ 

Zaštitnik građana traži od Zaječara: Hitno uvedite ličnog pratioca deci sa smetnjama u razvoju

Zaštitnik utvrdio da su organi Grada Zaječara načinili propust u radu

  • 1
Zoran Pašalić, zaštitnik građana Foto: Tanjug/Rade Prelić

Zaštitnik građana zatražio je danas od Grada Zaječara da hitno uspostavi uslugu ličnog pratioca za svu decu sa smetnjama u razvoju u tom gradu kojima je ta usluga neophodna.

Zaštitnik je, kako se navodi u saopštenju, zatražio i da ga o postupanju po preporukama obaveste do početka nove školske godine, prenosi Tanjug. Prethodno je u postupku kontrole pravilnosti i zakonitosti rada nadležnih organa pokrenutom po pritužbi hraniteljke deteta sa smetnjama u razvoju, Zaštitnik utvrdio da su organi Grada Zaječara načinili propust u radu.

Naime, kako se navodi, ni prošle ni prvih meseci ove godine nisu organizovali uslugu ličnog pratioca za svu decu sa smetnjama u razvoju u tom gradu. Zaštitnik je utvrdio i da Gradska uprava grada Zaječara nije obezbedila uslugu ličnog pratioca i pored mišljenja Interresorne komisije tog grada.

Gradska uprava je u izjašnjenju Zaštitniku navela da ih je epidemija kovid-19 omela u tome da stvore uslove za uvođenje usluge ličnog pratiloca, te da je stvorila druge prioritete u radu.

Zaštitnik građana, međutim, ističe da postojeća epidemija ne sme biti izgovor za nepreduzimanje radnji koje bi omogućile da se obezbedi podrška u obrazovanju detetu sa smetnjama u razvoju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slažem se

    23. avgust 2021 | 18:35

    Sa generalnim stavom, ali bi ga ipak korigovati, ne samo deci, već pratnja svima s potrebama, biće velike gužve, ali to je neophodno, ima i dobru stranu, mnogo veći broj prisutnih, više sendviča...itd...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA