Lepa vest o dečaku iz Vladičinog Hana kog je otac udario autom, a lekari mu se borili za život

Mališan je iza automobila čučnuo da zaveže pertlu. Otac ga nije video i pošao je u rikverc

  • 1
Dalibor Dimitrijević, saobraćajna nezgoda, udario dete Foto: Facebook/Ivana Dalibor Dimitrijevic

Dečak (8) iz sela Jastrebac kod Vladičinog Hana koga je otac slučajno udario kolima, krajem prošle nedelje prebačen je na Kliniku za dečju kliniku i u stabilnom je stanju, saznaje Telegraf.rs.

- Dete je stabilno, ne zahteva intenzivnu negu, prebačen je na Kliniku za dečju kliniku - rečeno nam je u Kliničkom centru Niš.

Nezahvalno je prognozirati kada će dečak biti otpušten iz bolnice, ali najbitnije je da je zdravstveno mnogo bolje, u odnosu na prvih nekoliko dana kad su mu se lekari borili za život.

Dečaka je otac nenamerno udario na improvizovanom parkingu. Mališan je iza automobila čučnuo da zaveže pertlu. Otac koji je pošao u rikverc ga nije video pa ga je udario. Nesreća se dogodila 3. avgusta.

Otac u isto vreme okrivljeni i oštećen

Advokat Ivan Simić za Telegraf objasnio je za Telegraf da se najverovatnije radi o nehatnoj situaciji.

- Ne znamo da li je ugrozio bezbednost saobraćaja, a time i svog sina koji je dobio povrede na samom parkingu. Otac podleže krivičnom gonjenju jer je došlo do teške telesne povrede i može da bude podložan krivičnom gonjenju ukoliko dođe do smrti deteta. Visina kazne zavisi od toga koje će mu delo biti stavljeno na teret i može da bude u rasponu od nekoliko meseci do nekoliko godina - kaže advokat.

Ipak, kako ističe, situacija nije tako jednostavna.

- Situacija je specifična i nije toliko česta. Posledice teško pogađaju počinioca dela, odnosno oca, te ima mesta za primenu instituta oslobođenja od kazne. Ukoliko bude proglašen krivim može da bude oslobođen ukoliko je u pitanju stvarni nehat i nema njegove posebne krivice jer je on u ovom slučaju i okrivljeni i oštećeni, s obzirom na to da je u pitanju njegovo maloletno dete. To se u pravnom terminu naziva konfuzija - dodaje Simić.

Ističe da u obzir moraju da se uzmu sve okolnosti.

- Potrebno je da se utvrdi da li se radi o nehatu ili nepažnji. Otac može da podleže krivičnoj odgovornosti ukoliko se utvrdi da je vozio u alkoholisanom stanju, da nije poštovao saobraćajne propise, ili nije obratio dovoljnu pažnju, što je rezultovalo teškim telesnim povredama po njegovo dete - zakljčuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA