Kako delite kućne poslove? Budite roditelji koji daju najbolji primer svojoj deci

Pomozimo više onima sa kojim delimo dom da očuvaju snagu i mentalno zdravlje, koliko god možemo, kako bismo kao društvo krenuli ka ravnomernijoj podeli poslova u kući

  • 6
Domaćica, umorna žena, kućni poslovi Foto: Shutterstock

Jednakost dolazi iz kuće, poruka je kojom kompanija Bambi i njen najpoznatiji brend Plazma ove godine obeležavaju Dan jednakosti žena.

Plazma keks, kao sinonim za porodicu, želi da skrene pažnju javnosti na neravnopravan položaj žena kada je reč o obavljanju kućnih poslova i obaveza oko dece i da pozove parove i roditelje širom Srbije na ravnomerniju raspodelu tih obaveza.

Prema statistici, one u gradskim sredinama obavljaju 3 puta više kućnih poslova, dok u ruralnim sredinama obavljaju i do 5 puta više kućnih poslova od muškaraca ili očeva.

plazma Foto: Promo

Veća opterećenost žena je "tradicionalni“ model koji prenosimo sa generacije na generaciju, a lekciju da postoje poslovi koji su samo "ženski“ nažalost smatramo ispravnom i prirodnom. Iako postoje pomaci i znaci da mlađe generacije očeva u Srbiji pokazuju veću spremnost da pomognu oko svakodnevnih obaveza, Plazma veruje da baš na ovaj dan treba dodatno ohrabriti muškarce na još veću solidarnost.

Pomozimo više onima sa kojima delimo dom. Pomozimo im da očuvaju snagu i mentalno zdravlje, koliko god možemo, kako bismo kao društvo krenuli ka ravnomernijoj podeli poslova u kući.

Jer tako čuvamo porodicu i pružamo bolji primer našoj deci.

Kao i sve ostalo #jednakostdolaziizkuce

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teta Rada

    26. avgust 2021 | 13:58

    Lepo što se Plazma trudi da olakša mamama. Ali bojim se da će se sve završiti samo na tom gestu. Kod mene u kući su ti poslovi odavno podeljeni. Ja idem u nabavku, kuvam, mesim, roštiljam, usisavam, čistim, perem tepihe, prozore, zavese, čak i kola. A moj muž na internetu čita novosti, gleda sajtove na kojima se prodaju kola, kuće, vikendice i traži meni zamerku. Uvek se nađe neki propust i onda sledi bukvica. Sin po nekad uzme nešto da pomogne, ali mu otac kaže da ne bude žunturača već mora biti "muško". I tako nemamo problem sa podelom poslova, iako sam odavno zalečila leukemiju. Zato molim mlade žene da muža nauče od prvog dana da ako čiste i rade u kući to sebi rade, a ne njoj. I svoju snaju ću tako učiti od prvog dana. Napisa ja ekspoze, oprostite. Lep dan

  • Ognjeni

    26. avgust 2021 | 18:50

    Kod mene je sve cisto kao kod privatnika poslodavca. Ili radi svoj posao ili put pod noge. Ja u mojoj kuci ne prihvatam necu i ne mogu odma razlaz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA