≫ 

Tuzilaštvo o slučaju "Palma": Za sada nema dokaza da je bilo podvođenja žena u Jagodini

U saopštenju Tužilaštva, koje je dostavljeno Tanjugu, navodi se da nakon izvršenih provera preko MUP-a, za sada nema mesta pokretanju krivičnog postupka

  • 16
Dragan Marković Palma, Egipat

Foto: Telegraf

Više javno tužilaštvo u Kraljevu utvrdilo je da za sada nema osnova sumnje i dokaza za pokretanje krivičnog postupka, zbog navodnog podvođenja žena u Jagodini, za koje je u aprilu čelnike tog grada javno optužila predsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

U saopštenju ovog tužilaštva, koje je dostavljeno Tanjugu, precizira se da u predmetu formiranom povodom navoda Tepićeve na konferenciji za novinare od 19. aprila - da su u prethodnom periodu više ženskih osoba bile žrtve podvođenja od strane službenih lica Gradske uprave Jagodina i da su pojedini političari iz Jagodine i Beograda koristili seksualne usluge tih žena, nakon izvršenih provera preko MUP-a, za sada nema mesta pokretanju krivičnog postupka povodom tih događaja, odnosno da za sada nema dokaza na osnovu kojih bi se pokrenuo postupak.

U tom smislu sačinjena je odgovarajuća javnotužilačka odluka, napominje se u saopštenju.

Tužilaštvo podseća da su u toku provera, prikupljena obaveštenja od 30 građana na koje je Tepić ukazala u svojim izjavama datim u tužilaštvu i pred organima gonjenja, a za koje se smatralo da imaju neposredna saznanja o krivičnom delu i učiniocima ili da su koristili seksualne usluge navedenih ženskih osoba, odnosno da su učestvovala u njihovom podvođenju.

Ti građani su negirali da imaju bilo kakva saznanja i bilo kakvu vezu sa tim događajem, napominje tužilaštvo.

- S ozbirom na navedeno ovo tužilaštvo prilikom prikupljanja potrebnih obaveštenja nije utvrdilo postojanje osnova sumnje i dokaze za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica, za bilo koje krivično, za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti ili na osnovu čega bi preduzelo druge dokazne radnje - napominje se u saopštenju.

Takođe se ukazuje da ova odluka nema svojstvo presuđene stvari i da svaki građanin, uključujući lica koja su eventualno žrtve podvođenja u Jagodini, mogu podneti javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv određenih lica, za određeno krivično, delo uz navođenje dokaza koji su im poznati, a vezani za konkretni krivično pravni događaj.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu preuzelo je slučaj Tepić - Marković od Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu.

Ovu odluku Apelaciono tužilaštvo je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, koje je formiralo ovaj predmet na osnovu medijskih izveštaja a potom naložilo policiji da prikupi sva potrebna obaveštenja radi donošenja javno-tužilačke odluke.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija

    27. avgust 2021 | 16:48

    Naravno da nema šta ste mislili da ima...

  • Don

    27. avgust 2021 | 20:49

    Kakva sramota, ne sme Palma da padne, zna mnogo. Kakva smo mi Drzava? Ne zanima me ni Marinika ali ovo sto se desava u Srbiji nije normalno. Kakva diktatura!

  • Sibin

    27. avgust 2021 | 16:28

    Ne podrzavam ovoga ni sekundu ali gde su ti dokazi gospodjetino tepic?????? Zar mislite da vam neko veruje, sem nekolicine ljudi????!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA