Svi hitaju kući: Na izlazu iz Srbije gužva, na Batrovcima i Horgošu čeka se i po četiri sata

S obzirom na to da je ovo poslednji vikend u avgustu i da uskoro počinje školska godina pojačan je saobraćaj unutar gradskih sredina, ali i na putevima širom zemlje, navodi AMSS

  • 19
Gužva, granični prelaz Printscreen: MUP

Auto-moto savez Srbije saopštio je danas da su dugačke kolone na graničnim prelazima prema Mađarskoj i Hrvatskoj, tako da vozila na izlazu iz zemlje na Horgošu i Batrovcima čekaju dva sata.

S obzirom na to da je ovo poslednji vikend u avgustu i da uskoro počinje školska godina pojačan je saobraćaj unutar gradskih sredina, ali i na putevima širom zemlje, a prisutan je i veći broj vozila koja prolaze kroz zemlju i putuju ka zapadnom delu Evrope.

Putnici na Horgošu za izlazak iz naše zemlje danas čekaju u proseku oko četiri sata, a kolona u obe trake pojedinačno doseže čak oko pet kilometara od granice, pa sve do isključenja za naselje Horgoš.

Gužva, granični prelaz Printscreen: MUP

- Čekamo već dva sata, a kažu da ćemo još tri ili četiri. Otišao sam do granice i čuo da je zastoj kod Mađara. Ne znam šta toliko gledaju i traže - kaže putnik koji se sa odmora vraća u Nemačku.

Putnik koji u koloni čeka nekoliko sati da izađe iz Srbije rekao je reporteru Tanjuga da u Nemačku ide na desetak dana i da mu se ovo ne dešava prvi put.

- Evo od 9 do 13 časova čekam, a još nisam blizu granice. Sećam se da sam 2019. godine čekao oko petnaest minuta. Ovo je strašno i ne znam kako smo i zbog čega došli do ovakvih situacija na graničnim prelazima - dodao je drugi putnik.

Situacija na ulasku u našu zemlju na ovom graničnom prelazu se znatno razlikuje u odnosu na prethodne vikende kada se ovde beležilo višesatno čekanje, a sada se maksimalno čeka do pola sata.

AMS S je ranije saopštio da su najveće gužve na izlasku iz zemlje prema Hrvatskoj i Mađarskoj.

Video: Velike gužve na graničnom prelazu Horgoš: Čekanje od tri do pet sati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    28. avgust 2021 | 09:14

    Eee baš kratite vreme,ja sam na Batrovcima pre četri dana čekala 8 sati a svi su javljali da ce čeka 2-3 sata.

  • Johan

    28. avgust 2021 | 09:02

    Malo ste skratili vreme cekanja je oko 8sati na Horgosu ja sam juce usao a kolona je oko 4 km prema Subotici ti ljudi se vracaju u rikverc i izlaze na izlaz Subotica sever

  • Jelena

    28. avgust 2021 | 15:09

    Za sve su krivi Turci koji se vraćaju u Nemačku! Juče na ulasku u Srbiju iz Makedonije haos zbog Turaka! Čekali smo 2 sata! Bahati, bezobrazni i nenormalnog ponašanja na autoputu! Pretiču kako ko stigne bez poštovanja saobraćaja! Takvim Turcima treba zabraniti tranzit kroz Srbiju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA