Nove mere na Kosovu i Metohiji: Ponovo se uvodi policijski čas, odložena i školska godina

Od sutra ponovo ograničeno kretanje

  • 17
Kosovo i Metohija, Priština Priština / Foto: Leonhard Niederwimmer / Pixabay

Privremena vlada Kosova i Metohije je na današnjoj sednici usvojila nove mere u cilju suzbijanja pandemije koronavirusa, kojim se od sutra uvodi policijski čas tokom noći, od 22.00 do 5.00 sati izjutra, i istovremeno se odlaže početak nove školske godine za 13. septembar.

Prema novoj odluci, ugostiteljski objekti će raditi do 21.30, a usluge će se dobijati samo na otvorenom.

Sve javne i privatne institucije dužne su da rade sa osnovnim osobljem do 13. septembra.

Svi građani koji ulaze na Kosovo i Metohiju na graničnim prelazima moraju imati dokaz o vakcinaciji protiv koronavirusa, PCR test obavljen u poslednja 72 sata ili serološki test ne stariji od 30 dana.

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti rekao je da se mere protiv pandemije preduzimaju u skladu sa epidemiološkom situacijom u zemlji.

- Sada kada se situacija pogoršala, dužni smo da preduzmemo restriktivne mere čiji je cilj da što pre zaustavimo rast broja inficiranih. U obavezi smo da odložimo početak nove školske godine - rekao je Kurti.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    28. avgust 2021 | 19:31

    Ako je kosovo srbija zasto ima drugacije mere? Zasto skola ne pocinje normalno itd?

  • panic

    28. avgust 2021 | 20:10

    na Kosovu niko i nikakve mere se ne postuju svi idu bez maske kafici puni u prodavnicama bez maski i razmaka svadbe se odrzavaju muzika po kaficima do kasno iza ponoci ali vlast dobije novac i razna obećanja od unije da sprovede zatvaranje i pokaze kao da ima puno bolesnih danas gledam u Novi Pazar na RTS kafici sve puno bez maske i razmaka i vidim 2-3 kako leze u bolnici(SENDVICARI) kako su tesko bolesni jedva preživeli sreca pa došli u zadnji čas dva doktora maske skafanderi kao da idu na MESEC ziva smejurija hocu reci ove siromasne zemlje dobiju novac (koje nisu pod sankcijama) i sto vece brojeve objavljuju da bi ovi u Evropi pokazali kako virus hara nekim delovima Evrope

  • Dusko Krtola

    28. avgust 2021 | 19:33

    Za ljude Srpske Nacionalnosti,zadnjih 20 godina je ogricena sloboda kretanja.I pravo na normalan zivot, na Okupiranom Srpskom Kosovu i Metohiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA