≫ 

Tenkisti Vojske Srbije plasirali se u polufinale Tenkovskog biatlona u Rusiji

Srpska vojska se plasirala među osam najboljih u konkurenciji ekipa iz 19 zemalja

  • 3

Tenkisti Vojske Srbije plasirali su se u polufinale Tenkovskog biatlona na poligonu Alabino kod Moskve, u jakoj konkurenciji ekipa iz 19 zemalja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, tri srpske posade u individualnim trkama su pokazale zavidnu veštinu u vožnji, savladavanju prepreka i preciznosti gađanja topom i spregnutim mitraljezom, što im je donelo plasman među osam najboljih ekipa u najatraktivnijoj disciplini Međunarodnih vojnih igara, piše Tanjug.

Polufinalne štafetne trke biće održane 31. avgusta i 1. septembra, a nakon današnjeg žreba znaće se kada naši tenkisti izlaze na stazu.

Za razliku od individualnih trka koje se voze tri kruga i tenkovske posade kreću u razmacima, polufinale je posebno atraktivno jer se vozi u četiri kruga i sve ekipe kreću istovremeno.

Ovogodišnje Međunarodne vojne igre održavaju se od 23. avgusta do 4. septembra na teritoriji Rusije i 10 zemalja suorganizatora, među kojima je prvi put i Srbija.

Na tom prestižnom takmičenju, u nadmetanju u 34 discipline učestvuju ekipe iz 42 zemlje, a pripadnici Vojske Srbije takmiče se u pet disciplina - „Čuvar reda“, „Tenkovski biatlon“, „Snajperska granica“, „Vojni reli“ i „Armija kulture“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zivojin R

    29. avgust 2021 | 18:34

    Sve je ovo lepo videti. Mi moramo jos dosta novca da ulazimo u Aviaciju,moramo puno novca ulagati u Artiljeriju. Mi smo Zemlja okružena nato vojnicima. Narode mir kosta.

  • Nelka

    29. avgust 2021 | 18:55

    Bravo braco. Slaca Bogu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA