≫ 

U julu 8, u avgustu 888 zaraženih: Da li će korona ponovo eksplodirati u Novom Pazaru i Tutinu?

Đerlek: Glavni razlozi naglog skoka broja novozaraženih su slab odziv za vakcinaciju, letovanja i masovna okupljanja građana

  • 30
Korona virus, bolnica, koronavirus, ilustracija Foto: Tanjug/AP

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je epidemiološka situacija u Novom Pazaru i Tutinu alarmantna, zbog čega su tim lokalnim samoupravama upućene preporuke koje treba da budu usvojene kako bi se korona virus obuzdao.

On je za RTS naveo da se nada da će Krizni štab opštine Tutin usvojiti plan po kom treba da se nađe model za povećanje stepena vakcinacije, da se duplira inspekcijski nadzor ugostiteljskih objekata i drugih mesta okupljanja, da se u školama poveća broj dežurstava i uvedu selektivni veliki odmori, kako bi se sprečilo mešanje đaka.

- U Tutinu smo u julu imali sedmoro novoobolelih (dnevno), a u avgustu 536. U Novom Pazaru smo tokom jula imali osam novozaraženih, u avgustu 888. Ako smo prošle godine u junu, pre katastrofe, imali 389 novoobolelih dnevno, pitanje je šta nas čeka sad u septembru - naveo je Đerlek.

Prema njegovim rečima, glavni razlozi naglog skoka broja novozaraženih su slab odziv za vakcinaciju, letovanja i masovna okupljanja građana.

Video: U opasnom miniću i visokim štiklama Nataša Bekvalac primila treću dozu vakcine protiv korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    29. avgust 2021 | 21:55

    Uzalud je to pritiskanje.Necemo vakcinu.

  • Brundo

    29. avgust 2021 | 22:10

    Korona je mentalni rat.Pobednik je samo onaj ko izdrzi do kraja a pritom ne poklekne i ne odustane od zacrtanog.Jer, mnoge bi da namame i primame da prime vakcinu.Zato otpor prema vakcini moraju da lome deo po deo.Prvo stare, pa srednjovecne, pa mlade i na kraju decu stariju od 3 godine dok svi ne budu vakcinisani.

  • Se_87

    29. avgust 2021 | 21:52

    Nema vise, sve se razbezalo nazad za Nemacku. Sad u Tutinu nema 1000 stanovika 😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA