≫ 

Meštani Niša zgroženi: Bure sa medicinskim otpadom ostavljeno ispred osnovne škole

- Dva dana to stoji na ulazu u školu. Jasno piše da se radi o opasnom otpadu, ko ga je doneo, ne znam, ali je jasno da ga je dovezao kolima i ostavio tu. Ne verujem da je otpad iz naše ambulante, pre će biti iz neke privatne zdravstvene ustanove - priča komšija

  • 4

Meštani niškog naselja Apelovac ostali su zatečeni sumanutim gestom, za sada nepoznate osobe, koja je ispred ulaza u Osnovnu školu "Sreten Mladenović Mika", pred početak nove školske godine, ostavila puno bure sa medicinskim otpadom. Kartonsko bure na kojem piše da se radi o opasnom farmaceutskom otpadu, puno je plastičnih bočica od iskorišćenih medicinskih preparata, a umesto poklopcem, pokriveno je samo šarenom tkaninom.

Niš bure sa medicinskim otpadom ostavjeno ispred ulaza u školu, medicinski otpad, škola Foto: D.K.

Velimir Đorđević, čija je kuća u neposrednoj blizini škole, prvi je primetio da je kraj kontejnera na ulazu u ovu obrazovnu ustanovu, ostavljeno nešto čemu tu ni u kom slučaju nije mesto.

- Dva dana to stoji na ulazu u školu. Jasno piše da se radi o opasnom otpadu, ko ga je doneo ne znam, ali je jasno da ga je dovezao kolima i ostavio tu. Ne verujem da je otpad iz naše ambulante, pre će biti iz neke privatne zdravstvene ustanove. U svakom slučaju, to je nedopustivo, to je bruka i sramota za sve nas, za naše društvo. Čovek ostaje bez reči, da neko donese medicinski otpad i ostavi ga ispred škole i to baš sada kad će deca početi da dolaze na nastavu, to je potez koji zaslužuje svaku osudu – priča ogorčeni čovek.

Kaže da nisu ugrožena samo deca, već i mnogobrojni stanovnici ovog niškog naselja.

- Taj kontejner pored koga je ostavljeno bure, pripada obližnjem hipermarketu. Mnogo ljudi ovde prolazi baš zbog te radnje, jer se većina snabdeva namirnicama na tom mestu. Nadam se da će nadležni reagovati i odneti otpad pre nego što deca pođu u školu, a očekujem da će se utvrditi ko ga je ovde ostavio – zaključuje Đorđević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jug

    30. avgust 2021 | 22:27

    Iskreno Niš znam od 1987 godine i mislim da nikada nije bio ovako prljav gde je zatajilo neznam verujem da se gradonačelnica uhvatila u koštac sa problemima koje je zatekla ali da izgleda neko ne želi da časno zasluži svoju platu.

  • Mita palilulac

    30. avgust 2021 | 22:05

    Au jbm ti sitno žito! Pa ovo je za vešala.

  • Evo prilika

    30. avgust 2021 | 22:12

    Da ministar dodje G klasom da to lepo odveze i ujedno da kaze da to nije nista opasno vec novinari digli frku bez razloga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA