≫ 

"Kažu mi da na svoje putovanje idem 7. septembra": Boškovi roditelji podelili lepe vesti

Maleni Boško Gugleta boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije

  • 14
Boško Gugleta Foto: FAcebook/Da i Boško pobedi SMA

Predivni dečak Boško Gugleta, star svega 8 meseci, koji boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije tip 1, krenuće 7. septembra na najvažnije životno putovanje, u Budimpeštu, po najskuplji lek na svetu - Zolgensmu.

Maleni Boško imao je, kako je navedeno na Fejsbuk profilu "Da i Boško pobedi SMA", prethodnih dana urinarnu infekciju, ali je ona, srećom, prošla. Boškić se, ipak, i dalje nalazi u bolnici u Novom Sadu, željno iščekujući da što pre ode u Mađarsku po svoju terapiju

- Izborio sam se i sad sam okej. Ne znam da li ste primetili da više nemam onu dosadnu cevčicu što mi je stalno visila iz nosa. Sada koristim peg. To je isto cevčica, ali je u stomaku i ne mora se svaki dan pomerati. Iako su svi u novosadskoj bolnici jako dobri prema meni, poprilično mi je dosadilo ovde. Srećom, kažu mi da 7. septembra idem na svoje prvo putovanje u inostranstvo. Malo je reći da jedva čekam - reči su koje stoje ispod Boškićeve fotografije.

Podsetimo, prethodnih meseci, čitava Srbija ujedinila se da pomogne mališanu koji boluje od ove opake bolesti. Da bi primio terapiju Zolgensmom, maleni Boško morao je da sakupi neverovatnih 2,5 miliona evra, u čemu je i uspeo pre desetak dana.

Njegovi roditelji željno iščekuju da što pre odu na terapiju, a uskoro bi, kako je ranije ispričala dečakova mama Nađa Gugleta, cela Boškova porodica trebalo da bude na okupu.

Video: Očajna Boškova majka, koji mora da skupi novac za lek za 14 dana: Imam samo dve želje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorki

    31. avgust 2021 | 16:08

    Pokazao si nam neizmernu hrabrost mali kralju, a sada kreni ka pobedi koju si zasluzio andjele

  • Deka Pera

    31. avgust 2021 | 16:02

    Pilence malo,da nam se vratis zdrav i nasmejan.Da te nista ne boli.Deka je slao poruke za tebe,nije imao mnogo al' svaka je poslata sa nadom da ce ti pomoci.

  • Minaaa

    31. avgust 2021 | 15:35

    Srećno Bole da nam se vratiš zdrav dušo mala♥️🍀♥️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA