Registrovan najveći broj obolelih od korone u poslednja četiri meseca u Vojvodini: "U 5. smo talasu"

- Situacija je nepovoljna na teritoriji cele pokrajine - rekao je epidemiolog Zavoda za zaštitu javnog zdravlja Vojvodine

  • 3
KORONA VIRUS VOJVODINA Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Epidemiolog Zavoda za zaštitu javnog zdravlja Vojvodine doc. dr Mioljub Ristić, izjavio je za Radio-televizije Vojvodine (RTV) da je u utorak registrovan najveći broj obolelih od korona virusa u poslednja četiri meseca u Vojvodini.

- Zaključno sa jučerašnjim danom, registrovali smo najveći broj obolelih u poslednja četiri meseca na teritoriji AP Vojvodine. Blizu 500 slučajeva, od toga 157 na teritoriji grada Novog Sada. Aktivno je više od 4.000 slučajeva u Vojvodini, a u Novom Sadu preko 1.000 - rekao je dr Ristić.

Kako je naveo, u Vojvodini ne postoji opština u kojoj je situacija povoljna.

- Kada se govori o broju aktivnih slučajeva, situacija je nepovoljna na teritoriji cele pokrajine - kaže dr Ristić i dodaje da bi se situacija u 31-oj opštini u pokrajini uskoro mogla okarakterisati kao vanredna.

Govoreći o vakcinaciji, epidemiolog Ristić je izneo podatke da je dve doze vakcine primilo oko 44 odsto stanovništva u Vojvodini, a u Novom Sadu je taj broj nešto veći 56 odsto.

Trećom dozom, zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano je oko 30.000 stanovnika pokrajine, rekao je doktor Ristić i zaključio da smo ozbiljno ušli u peti talas epidemije korona virusa te da se u naredne dve nedelje očekuje konstantan porast broja obolelih.

Video: Lončar o porastu broja zaraženih: Nismo se dovoljno brzo vakcinisali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA