≫ 

Stigla voda u Čačak i Gornji Milanovac, ukida se vanredna situacija

Ova odluka doneta je na predlog JP „Rzav“, nakon što je konstatovano da je došlo do stabilizacije proticaja i vodostaja reke Rzav na privremeniom zahvatu „Ševelj“

  • 1
česma, voda, nestanak vode, pijaća vda Foto: Pixabay

Gradski štab za vanredne situacije Grada Čačka danas je doneo odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada, koja je uvedena zbog problema u vodosnabdevanju 11. avgusta. Vanredna situacija je ukinuta i u Arilju.

- Ova odluka doneta je na predlog JP „Rzav“, nakon što je konstatovano da je došlo do stabilizacije proticaja i vodostaja reke Rzav na privremeniom zahvatu „Ševelj“ i sada Čačak dobija više od 1400 sekundnih litara vode - rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On dodaje da su apeli urodili plodom i da su građani prestali da zalivaju bašte i voćnjake što je takođe doprinelo poboljšanju hidrološke situacije na užoj i široj teritoriji grada Čačka, prenosi RINA.

- Kad Gradsko veće potvrdu odluku Štaba za vanredne situacije, što očekujmo da će se desiti kroz nekoliko dana tada će u potpunosti biti ukinute retsrikcije vode. Situacija se i dalje pažljivo prati, kako bi se izbegle bilo kakave nepredvieđene okolnosti - kaže Todorović.

Na teritoriji opštine Gornji Milanovac ukinuta vanredna situacija.

Štab za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac je na osnovu izvršene procene da su obezbeđeni uslovi za normalizaciju redovnog vodosnabdevanja stanovništva vodom za piće sa regionalnog sistema "Rzav" i lokalnog sistema JKP "Gornji Milanovac" predložio predsedniku opštine da donese Odluku o ukidanju vanredne situacije proglašene zbog nedostatka vode za piće na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

Odluka o ukidanju vanredne situacije na teritoriji opštine Gornji Milanovac stupila je odmah na snagu.

Inače, vanredna situacija zbog posledica elementarne nepogode - nedostatka vode za piće proglašena je 10. avgusta ove godine.

Video: Penzioner Rato napravio nesvakidašnji muzej u centru Čačka: Crveni pasoš bio je najtraženija roba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA