≫ 

14. gimnazija podseća đake da u papučama i šortsu ne smeju u klupe: Ova pravila svi treba da znaju

Direktorka Četrnaeste gimnazije kazala je u razgovoru za "Telegraf" da nije bilo posebnog povoda za ovo podsećanje

  • 68
14 četrnaesta beogradska gimnazija Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Facebook/XIV beogradska gimnazija - zvanična stranica

Četrnaesta beogradska gimnazija podsetila je svoje učenike na to šta je kulturno, pravilno i primereno oblačenje u školi. Počela je nova školska godina, sledi nam još toplih dana, ali đaci moraju da znaju da je raspust prošao i da, čak i kada nam to ne prija, u instituciji kao što je škola moramo da se odreknemo prekratke odeće.

Zabranjen je dekolte, što je svakako neprimereno kod bilo koje dame koja se nađe u školi. Majice na bretele i mini suknje su ono na šta devojčice mogu da zaborave, dok dečaci moraju da se odreknu šortsa ili donjeg dela trenerke. Osim, naravno, na času fizičkog i zdravstvenog vaspitanja.

Možda neko to nije znao, ali papuče nikako nisu poželjne u školi, a pocepane farmerke takođe se smatraju neprimerenim.

Pravilo je da se pri ulasku u ustanovu skine kačket.

Suknja koja prekriva kolena, kao i bermude koje idu ispod kolena su dozvoljeni, mada bi dečaci trebalo da znaju da je ipak kulturno obući normalne, duge pantalone.

Direktorka Četrnaeste gimnazije kazala je u razgovoru za "Telegraf" da nije bilo posebnog povoda za ovo podsećanje, odnosno, nije se dešavalo drastično kršenje pravila pristojnog odevanja. Ipak, na njima je da učenike podsete.

- To smo uradili pro-forme. Želeli smo naprosto da se deca podsete da moraju da postoje razlike u oblačenju između obrazovne ustanove i nekih drugih mesta, poput kafića, mesta za provod ili šetnju. Što se tiče same škole i učenika, oni su odlično prihvatili ovo obaveštenje, ali na instagramu ima raznih komentara, verovatno mnogi od njih i nisu učenici - kazala je direktorka Marija Miletić.

Ona kaže da za svoje učenike i saradnike ima samo reči hvale.

- Pravila nisu nikada posebno narušavana... Osvežili smo ih samo uz epidemiološke mere. Sve pohvalno mogu da kažem o svojim učenicima, kolegama i roditeljima. Mi smo tražena škola, postoji veliko interesovanje za 14. gimnaziju i postoji pozitivan odnos prema obavezama - dodala je direktorka.

Video: Učiteljica iz Novog Sada se takmiči za najboljeg nastavnika na svetu i nagradu od milion dolara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    2. septembar 2021 | 22:39

    Tako i treba. Zna se gde se sta oblaci i obuva. Imam 4 djaka, nikada u skolu nisu otisli u trenerci, iscepanim farmerkama, velikom dekolteu, kratkoj suknji, sortsu, neprimetno majici, papucama i sl. Vise se ne zna red i roditelji ne vaspitavaju svoju decu, zato nam je ovako bajno

  • ana

    2. septembar 2021 | 21:33

    A helanke mogu Koliko vidim na slici sve da se ocrtava A trenerka ne može

  • Heroes

    2. septembar 2021 | 21:15

    Sve OK, al donji deo trenerke da zabrane nema smisla, najbolje onda da uvedu uniforme i problem resen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA